Care este legătura dintre alimentele prăjite, băuturile cu zahăr și moartea subită cardiacă? Ce rol joacă dieta în sănătatea inimii?

  • Moartea subită cardiacă reprezintă aproximativ 1 din 7,5 decese în Statele Unite.
  • Cercetătorii au arătat că dieta joacă un rol important în sănătatea cardiovasculară a unei persoane.
  • În studiul de față, cercetătorii au descoperit că persoanele care au urmat dieta mediteraneană cel mai atent și care nu au avut boli coronariene au avut un risc mai mic de deces subit cardiac.
  • Persoanele care au consumat în principal o dietă tradițională sudică, care implică mai multe alimente prăjite și băuturi cu zahăr, au fost mai expuse riscului de moarte subită cardiacă.

Într-un nou studiu, cercetătorii au descoperit o asociere pozitivă între dieta sudică – care implică mai multe alimente prăjite și băuturi cu zahăr – și moartea subită cardiacă. De asemenea, au legat dieta mediteraneană de un risc redus de deces subit cardiac.

Cercetarea, care apare în Journal of the American Heart Association, oferă dovezi suplimentare ale importanței dietei pentru sănătatea cardiovasculară.

Sănătatea inimii și dieta

Certificatele de deces arată că moartea subită cardiacă este un factor în 1 din 7,5 decese din Statele Unite. O cauză esențială este boala coronariană.

Potrivit sursei de încredere a Oficiului de Prevenire și Promovare a Sănătății (ODPHP), o persoană își poate îmbunătăți sănătatea inimii schimbându-și dieta. ODPHP sugerează că oamenii mănâncă o varietate de fructe și legume, lactate cu conținut scăzut de grăsimi, cereale integrale, o varietate de proteine și grăsimi nesaturate.

Cercetările au arătat că dieta mediteraneană, care se concentrează pe leguminoase, legume, fructe, pește și cereale, poate proteja împotriva bolilor cardiovasculare.

Cercetătorii au identificat, de asemenea, o legătură inversă între dieta mediteraneană și moartea subită cardiacă. Cu toate acestea, studiul a avut limitări semnificative, deoarece a inclus un număr extrem de disproporționat de participanți albi și sa concentrat în primul rând pe femei.

Cercetătorii au reușit, de asemenea, să identifice cinci modele alimentare:

  • Modelul de comoditate: acest model dietetic a constat în principal din paste, pizza și mâncare mexicană și chinezească.
  • Modelul pe bază de plante: persoanele care urmează acest model au mâncat multe legume, fructe, cereale, leguminoase, iaurt, pui și pește.
  • Modelul de dulciuri: Acest model a inclus cantități mari de desert, bomboane, ciocolată și cereale zaharate.
  • Modelul sudic: Dieta sudică este bogată în alimente prăjite, băuturi îndulcite, carne procesată și de organe și ouă.
  • Modelul de alcool și salată: persoanele care urmează acest model au consumat o mulțime de verdeață cu frunze, sosuri, roșii și băuturi alcoolice.

Dieta sudică crește riscul de moarte subită cardiacă

Cercetătorii au descoperit că participanții care au optat pentru modelul dietetic sudic au avut un risc cu 46% mai mare de deces subit cardiac decât cei care au optat mai puțin pentru acest tip de dietă.

În schimb, participanții care au ținut o dieta mediteraneană au fost cu 26% mai puțin expuși riscului de deces subit cardiac.

Recent Posts

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

15 minute ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

44 de minute ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

o oră ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

11 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

11 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra