luni, iulie 4, 2022

Organizația Mondială a Sănătății intenționează să le solicite femeilor cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani să oprească consumul de alcool,  deoarece le poate afecta șansele de a rămâne însărcinate.

„Ar trebui acordată o atenţie adecvată prevenirii iniţierii consumului de alcool în rândul copiilor şi adolescenţilor, prevenirea consumului de alcool în rândul femeilor însărcinate şi al femeilor aflate la vârsta fertilă”, se arată într-un draft al OMS care vizează planul global de acţiune în privinţa alcoolului pe perioada 2022-2030, potrvit Mirror.

Te-ar mai interesa: Ulei de măsline pe piele. Medic român: Nu faceți d...

Aceasta înseamnă că femeilor cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani li se cere efectiv să se abțină de la consumul de alcool – doar în cazul în care sunt însărcinate și dăunează copilului nenăscut.

Se pare că este o îndrumare generală care nu ține cont de femeile care nu pot avea sau nu vor copii.

Christopher Snowdon, de la Institutul pentru Afaceri Economice, consideră că recomandarea este „neştiinţifică, patronantă şi absurdă” – şi nu este singurul care crede că este aşa.

Snowdon a spus că planurile sunt „idiotismul clasic al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii”.

Te-ar mai interesa: Simptome ficat gras. Dacă organismul îți trimite s...

Matt Lambbert, din cadrul grupului Portman Group, care reprezintă berăriile şi distileriile din Marea britanie, susţine că aceste „planuri” sunt „sexiste şi paternaliste”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private