Categories: Ştiri sănătate

Care este rata de apariție a miocarditei în rândul copiilor vaccinaţi. Medic: Evoluția poate să fie nefavorabilă…”

Care este rata de apariție a miocarditei în rândul copiilor vaccinaţi. Miocardita reprezintă inflamația mușchiului inimii denumit miocard. Deși bolile cardiovasculare apar de multe ori la persoanele în varstă, miocardita poate afecta pe oricine, inclusiv copiii.

Comitetul de siguranță (PRAC) al EMA (Agenției Europene a Medicamentului) a concluzionat că miocardita și pericardita pot apărea în cazuri foarte rare după vaccinarea cu vaccinurile COVID-19.

Miocardita în rândul copiilor vaccinaţi

Un celebru medic militar a explicat care este rata de apariție a miocarditei în rândul copiilor vaccinaţi anti-COVID-19.

„Datele de siguranță la care avem acces în momentul de faţă confirmă profilul bun de siguranță al acestor vaccinuri. Ştiu că majoritatea se întrebă cât de sigure sunt vaccinurile în perspectiva riscului de miocardită.

La grupa de vârstă 5-11 ani rata de apariție a miocarditei este de două cazuri la 1 milion de doze administrate, în condițiile în care rata de sindrom inflamator multisistemic la copii este de un caz la circa 1.500 de infectări, lucru care este de departe mult mai complicat din perspectiva evoluției pe termen lung şi din perfectiva complicațiilor pe care le poate avea COVID la vârste atât de fragede”.

Medicul militar mai spune că copiii fac forme ușoare aparente clinic sau asimptomatice, dar sunt situaţii în care evoluția poate să fie nefavorabilă cu risc de a face forma grave.

„Mai mult decât atât, Centrul american de Control şi Prevenire al Bolilor) prezintă datele unui studiu care arată că cei sub 18 ani care au istoric de trecere prin COVID -19 au un risc de două ori mai mare de a dezvolta în perioada următoare diabet zaharat.

Ori din acest punct de vedere nu cred că trebuie să plecăm de la ideea că infecția cu SARS-CoV-2 la copil evoluează ca o infecţie ușoară, banală, fără complicații.

Este adevărat că marea majoritate a copiilor fac forme ușoare aparente clinic sau asimptomatice, dar vedem că sunt situaţii în care evoluția poate să fie nefavorabilă cu risc de a face forma grave”, a spus dr. Valeriu Gheorghiţă, potrivit Antena 3.

Recent Posts

Alimente INTERZISE persoanelor care au probleme renale

Creatinina este un produs metabolic din mușchii noștri care este excretat în mod normal prin…

23 de minute ago

Primul pacient din istorie cu transplant de rinichi de porc a murit

Pacientul care a primit pentru prima dată în istorie un rinichi de la porc a…

53 de minute ago

Cea mai importantă VITAMINĂ pentru persoanele cu diabet

Medicii nutriţionişti recomandă suplimentarea dietei zilnice cu o anumită vitamină, acordând atenție modului în care…

o oră ago

Alarmant: Celulele corpului uman pot îmbătrâni chiar și 5 ani în doar o zi

Calcularea vârstei biologice a celulelor și țesuturilor umane prin însumarea modificărilor epigenetice ar putea să…

2 ore ago

Horoscop Alina Badic pentru săptămâna 12-18 mai 2024. Încercări pentru unele zodii

Alina Badic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 12-18 mai 2024 în ultima ediție a…

2 ore ago

După Duminica Tomii este sărbătorit Paștele Blajinilor. Tradiții în această zi

Luni, 13 mai, după Duminica Tomii, este sărbătorit Paștele Blajinilor, cunoscut și sub numele de…

3 ore ago

Citeste si: