duminică, mai 29, 2022

Care este rata de apariție a miocarditei în rândul copiilor vaccinaţi. Miocardita reprezintă inflamația mușchiului inimii denumit miocard. Deși bolile cardiovasculare apar de multe ori la persoanele în varstă, miocardita poate afecta pe oricine, inclusiv copiii.

Comitetul de siguranță (PRAC) al EMA (Agenției Europene a Medicamentului) a concluzionat că miocardita și pericardita pot apărea în cazuri foarte rare după vaccinarea cu vaccinurile COVID-19.

Te-ar mai interesa: Acuzații grave la adresa unui medic cunoscut! Paci...

Miocardita în rândul copiilor vaccinaţi

Un celebru medic militar a explicat care este rata de apariție a miocarditei în rândul copiilor vaccinaţi anti-COVID-19.

Maratonul vaccinarii

„Datele de siguranță la care avem acces în momentul de faţă confirmă profilul bun de siguranță al acestor vaccinuri. Ştiu că majoritatea se întrebă cât de sigure sunt vaccinurile în perspectiva riscului de miocardită.

La grupa de vârstă 5-11 ani rata de apariție a miocarditei este de două cazuri la 1 milion de doze administrate, în condițiile în care rata de sindrom inflamator multisistemic la copii este de un caz la circa 1.500 de infectări, lucru care este de departe mult mai complicat din perspectiva evoluției pe termen lung şi din perfectiva complicațiilor pe care le poate avea COVID la vârste atât de fragede”.

Te-ar mai interesa: Cum decongelezi în mod corect alimentele? Ce se în...

Medicul militar mai spune că copiii fac forme ușoare aparente clinic sau asimptomatice, dar sunt situaţii în care evoluția poate să fie nefavorabilă cu risc de a face forma grave.

„Mai mult decât atât, Centrul american de Control şi Prevenire al Bolilor) prezintă datele unui studiu care arată că cei sub 18 ani care au istoric de trecere prin COVID -19 au un risc de două ori mai mare de a dezvolta în perioada următoare diabet zaharat.

Te-ar mai interesa: Dismorfia musculară sau obsesia pentru mușchi: Cun...

Ori din acest punct de vedere nu cred că trebuie să plecăm de la ideea că infecția cu SARS-CoV-2 la copil evoluează ca o infecţie ușoară, banală, fără complicații.

Este adevărat că marea majoritate a copiilor fac forme ușoare aparente clinic sau asimptomatice, dar vedem că sunt situaţii în care evoluția poate să fie nefavorabilă cu risc de a face forma grave”, a spus dr. Valeriu Gheorghiţă, potrivit Antena 3.

Te-ar mai interesa: Cele trei otrăvuri pe care le mănâncă românii. Con...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private