Categories: Stil de viaţă

Cât de des este indicat să ne spălăm părul

Opiniile dermatologilor despre spălarea părului diferă. Unii dintre aceştia susţin că părul trebuie spălat cât mai des pentru a preveni acumularea de uleiuri care poate infunda porii, iar alţii spun că spălarea frecventă a părului cauzează creşterea producţiei de sebum.

Chiar dacă părerile sunt împărţite, majoritatea este de acord asupra unui aspect: şamponarea zilnică nu este necesară. La fel ca în cazul pielii, uleiurile naturale din păr sunt importante pentru menţinerea sănătăţii acestuia. Dacă aceste uleiuri sunt îndepărtate în mod constant, organismul va creşte producţia lor pentru a compensa cantitatea de ulei îndepărtată. Astfel, acest lucru duce la un cerc vicios: ne spălăm des pe cap pentru a îndepărta uleiurile naturale din păr, dar in realitate nivelul acestora va creşte.

Daca spalatul pe cap zilnic afectează sănătatea părului, medicii spun că nici spălarea lui foarte rară nu este indicată. “Nu am auzit de nicio dovadă potrivit căreia spălatul mai rar al părului ar fi mai sănătos” spune dr. Amy McMichael de laWake Forest University School of Medicine, North Carolina.

“Spalarea zilnică a părului nu este o necesitate, e un ritual care s-a dezvoltat in urma culturii mirosului frumos, nu dintr-o nevoie reala” explică dr. McMichael. Şampoanele indicate pentru persoanele cu firul subţire sunt cele cu proprietăţi nutritive pe bază de ou sau aloe sau care conţin diferite uleiuri precum cel de cocos, palmier sau de migdale.

Este bine să aveţi grijă la temperatura cu care vă spălaţi părul. Apa fierbinte îl deteriorează şi poate ajunge chiar să ardă scalpul. Temperatura optimă pentru spălarea părului este de 37 °C.

Medicii dermatologi recomandă spălarea pe cap de 2-3 ori pe săptămâna pentru a avea un păr sănătos.

 

Recent Posts

Un medic de 84 de ani, participant la competiții sportive. Schimbarea pe care a făcut-o la 40 de ani i-a îmbunătățit viața considerabil

Secretul longevității. Joseph Maroon, medic neurochirurg la Centrul Medical al Universității din Pittsburgh și colaborator…

9 minute ago

Cum poți obține banii din Pilonul 2 de pensii de la o rudă decedată. Poți primi toată suma în 10 zile

Cum poți obține banii din Pilonul 2 de pensii de la o rudă decedată. Banii…

29 de minute ago

HOROSCOP. Patru ZODII norocoase după Paşte. Trag CARTEA câştigătoare!

Astrele aduc vești minunate vor face fericită viața acestor semne zodiacale imediat după Paște. Chiar…

49 de minute ago

Victimele Holocaustului, căutate cu ajutorul Inteligenţei Artificiale

Cercetători din Israel au decis să folosească inteligenţa artificială (AI) pentru a verifica numeroase documente…

o oră ago

Florin Piersic a fost operat din nou, la Cluj! Care este starea actorului

Medicii de la Institutul Inimii Cluj-Napoca au transmis ultimele noutăți cu privire la starea de…

o oră ago

Lista alimentelor cu cei mai mulți aditivi cancerigeni

Aditivi cancerigeni. Aditivii alimentari reprezintă substanțe adăugate în timpul procesării alimentelor, având rolul de a…

2 ore ago

Citeste si: