Cât de des îți schimbi lenjeria de pat? Risc pentru 5 infecții ale pielii

Lenjeria de pat, deși nu este vizibil murdară, acumulează celule moarte ale pielii, transpirație și, ca urmare acarieni, care pot provoca umflături, acnee, mâncărime și alte probleme ale pielii.

Când lenjeriile de pat sunt înfundate cu toate aceste toxine, aproape că nu mai rămâne spațiu pentru ca pielea să respire și pe măsură ce intră în contact cu acești acarieni, se confruntă inflamarea și exacerbarea afecțiunilor pielii.

Neschimbarea lenjeriei de pat în mod regulat poate crea un mediu propice creșterii și acumulării de bacterii, ciuperci și alte microorganisme, care pot duce la diferite infecții ale pielii.

Cât de des îți schimbi lenjeria de pat? Risc pentru 5 infecții ale pielii

Specialiștii atrag atenția că există cel puțin cinci infecții ale pielii pe care le puteți obține dacă nu schimbați așternuturile în mod regulat:

1. Acnee

Lenjeriile de pat murdare pot adăposti bacterii și sebum, ceea ce poate exacerba erupțiile de acnee, în special pentru cei predispuși la acnee. Când pielea intră în contact cu aceste toxine noapte de noapte, poate duce la o inflamație crescută și o agravare a acneei existente.

 

2. Foliculita

Când lenjeriile de pat nu sunt schimbate frecvent, transpirația, celulele moarte ale pielii și uleiurile se pot acumula, ceea ce duce la înfundarea foliculilor de păr. Acest lucru poate duce la foliculită, o afecțiune obișnuită a pielii caracterizată prin umflături roșii, inflamate sau pustule în jurul foliculilor de păr. Bacteriile, cum ar fi Staphylococcus aureus, joacă adesea un rol în această infecție.

3. Impetigo

Impetigo este o infecție bacteriană foarte contagioasă a pielii care poate apărea atunci când bacterii dăunătoare, cum ar fi streptococul sau stafilococul, intră prin tăieturi sau răni deschise de pe piele. Cearșafurile murdare pot adăposti aceste bacterii, ceea ce poate duce la dezvoltarea sau răspândirea impetigo.

4. Piciorul atletului

O altă infecție fungică comună, piciorul atletului, poate fi contractată prin ciupercile prezente în cearșafurile necurate. Picioarele intră în contact cu cearșafurile în timpul somnului, iar dacă ciupercile găsesc condiții favorabile, pot provoca mâncărime, roșeață și descuamarea pielii picioarelor. Pentru a preveni aceste infecții ale pielii, este esențial să se mențină bune practici de igienă, inclusiv schimbarea și spălarea regulată a lenjeriei de pat.

5. Pecingine

Ciupercile se dezvoltă în medii calde și umede, făcând lenjeriile de pat necurate un teren de reproducere ideal pentru ei. Pecinginele, o infecție fungică contagioasă, pot fi transmise prin contactul cu cearșafurile contaminate și pot provoca erupții cutanate, roșii și circulare pe piele.

 

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

7 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

7 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

8 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

8 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

9 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

9 ore ago

Citeste si: