Gustul bun si faptul ca este cremoasa fac ca branza topita sa fie apreciata de multi romani. Ba mai mult, ambele calitati vin la un pret relativ mic.
Insa unii nu stiu ca aceste caracteristici care incanta papilele gustative sunt generate, de fapt, de E-uri.
Agentia Nationala pentru Protectia Consumatorului avertizeaza ca toate cele 61 de tipuri de branza topita existente pe piata din Romania contin E-uri, iar cei care le consuma risca sa dezvolte dereglari metabolice, hormonale, afectiuni cardiovasculate si hepatice.
Branza topita este obtinuta prin topirea celorlalte branzeturi. In procesare sunt utilizate saruri de topire
polifosfati si citrati – care favorizeaza eliminarea calciului din sistemul osos. De aceea, branza topita e interzisa copiilor, femeilor predispuse la osteoporoza si batranilor , atrage atentia prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului National de Cercetari Alimentare.
Continuarea pe Lyla.ro
Sâmbăta Mare 2024. Sâmbăta Mare este ultima zi înainte de Paște. Pentru credincioși, este o…
Horoscop de weekend 3-6 mai: Surprize mari pentru zodii. Pentru Berbec, eforturile fizice aduc armonie…
Probleme cu pensiile românilor. Autoritățile spuneau că toți pensionarii își vor primi pensia înainte de…
Cum să NU te îngrași după sărbători. Respectă aceste patru reguli simple pe care un…
Friptura de miel este vedeta zilei de Paște și este nelipsită de pe mesele românilor…
Stephen Hawking a fost unul dintre cei mai influenți oameni de știință din lume. Teoriile,…