Categories: Ştiri sănătate

Cât timp ar trebui să petreceți stând pe toaletă? Dacă stai mai mult de atât – sunt RISCURI mari!

MULTE afecțiuni de sănătate pot cauza călătorii mai lungi la toaletă, dar practicienii din domeniul sănătății avertizează împotriva transformării acestei nevoi într-un obicei. Potrivit unui expert în wellness, călătoriile la toaletă nu ar trebui să depășească o anumită perioadă de timp.

Sondajele arată că britanicii petrec în medie trei ore și jumătate pe săptămână la toaletă. Majoritatea acestor oameni dau vina  pe plictiseala, relaxare si igienă. Într-un sondaj din 2018, 80% dintre respondenți au dezvăluit că  statul pe toaletă este un răgaz pentru a petrece timp singur.

Potrivit unui expert, totuși, petrecerea unor perioade prelungite de timp la toaletă poate prezenta unele riscuri pentru sănătate.

Statul prea mult timp la toaletă face ca presiunea să crească în interiorul rectului și anusului, creând terenul propice pentru dezvoltarea hemoroizilor.

Hemoroizii sunt termenul medical pentru vasele de sânge care se formează în exterior în jurul anusului sau în interiorul rectului inferior.

Vasele externe sunt în general vizibile pentru ochi, mai ales dacă sunt însoțite de un cheag de sânge.

Afecțiunea a fost asociată istoric cu constipația cronică, precum și cu efortul excesiv în timpul mișcărilor intestinale.

Petrecerea unor perioade prelungite de timp pe toaletă poate, de asemenea, interfera cu fluxul de sânge către și dinspre zonă.

Potrivit Harvard Health, acesta este motivul pentru care afecțiunea este răspândită în rândul femeilor însărcinate, deoarece uterul lor mărit apasă pe vene.

Expertul în sănătateStephanie Taylor, fondatorul StressNoMore, a declarat: „În timp ce ți-ar putea plăcea să stai la toaletă, să citești ziarul sau să navighezi prin rețelele de socializare, acest lucru ți-ar putea afecta rectul.

Când stai acolo, cu anusul la un alt nivel decât restul jumătății inferioare, acest lucru pune o presiune suplimentară asupra venelor din rectul inferior, ceea ce ar putea duce în cele din urmă la hemoroizi care pot fi incomozi și pot duce la sângerare rectală.”

Ea a continuat: „Evitați să stați prea mult timp pe toaletă. În schimb, stai doar atâta timp cât ai dorința de a merge și, dacă nu se întâmplă nimic, ridică-te și fă altceva”.

Potrivit unui studiu, statul pe toaletă ar trebui să dureze doar cinci minute pentru a vă deschide intestinul și dacă ați stat mai mult de 15 minute, fără mișcare intestinală, acest lucru ar putea indica că sunteți constipat.

Deși compilațiile de hemoroizi sunt rare, ele există.

O complicație cunoscută a afecțiunii este anemia, o afecțiune caracterizată prin lipsa celulelor sanguine sănătoase.

Deoarece celulele sanguine transportă oxigen la țesuturile corpului, acesta poate provoca simptome precum oboseală și menstruații extrem de dureroase..

O altă complicație cunoscută a afecțiunii sunt hemoroizii strangulari, care apar atunci când alimentarea cu sânge a hemoroizului intern este întreruptă.

În unele cazuri, acest lucru poate provoca dureri extreme.

În cele din urmă, hemoroizii pot duce uneori la cheaguri de sânge, care sunt cunoscuți din punct de vedere medical sub numele de hemoroizi trombozați.

 

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

o oră ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

2 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

2 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

3 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

3 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

4 ore ago

Citeste si: