Sari la conținut

Ceaiul verde: efecte secundare de care trebuie să ții seama, de la dureri de cap, risc de anemie, constipație, la afecțiuni hepatice

Ceai verde
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Ceaiul verde: efecte secundare de care trebuie să ții seama, de la dureri de cap, risc de anemie, constipație, la afecțiuni hepatice.

Să recunoaștem: toți avem tendința de a exagera cu produsele benefice sănătății. Fie că este vorba de dietă sau de antrenament sau chiar de obiceiuri, atunci când ceva ne face bine ajungem să ne gândim că indiferent cât de mult am mânca, bem sau facem, ar fi bine pentru organism.

Nu ne dăm seama că aceste obiceiuri proaste ajung să aibă efecte secundare de luat în seamă, fie că este vorba de constipație din cauza dietei keto sau probleme de somn din cauza consumului excesiv de cafea.

Ceaiul verde: efecte secundare de care trebuie să ții seama

Și, bineînțeles, când vine vorba de alimente și băuturi sănătoase, ceaiul verde este cel mai popular. De la gestionarea greutății până la deficiențe de nutrienți și controlul zahărului din sânge, ceaiul verde poate ajuta la toate, motiv pentru care această băutură a câștigat multă popularitate în ultima vreme.

Cu toate acestea, este important să știți că doar trei căni dintr-o zi sunt sigure pentru consum, dincolo de care pot exista și efecte secundare neplăcute.

1. Durere de cap constantă: Ceaiul verde conține cofeină și atunci când organismul primește mai multă cofeină decât are nevoie, poate da dureri de cap constante.

2. Probleme de somn: Cofeina este din nou de vină în acest caz, deoarece vă poate răpi orele atât de necesare de închidere a ochilor. Dacă depășiți limita de trei căni, este posibil să apară insomnie sau alte probleme de somn.

3. Constipație: Ceaiul verde este bogat în taninuri care, consumate în exces, pot crește nivelul de acid din stomac, mai ales dacă bei o ceașcă dimineața. Acest lucru poate provoca tulburări digestive sub formă de constipație sau chiar balonare.

4. Risc de anemie: În mod șocant, consumul excesiv de ceai verde ar putea duce la deficiențe de fier. Experții spun că această băutură este bogată în antioxidanți care ar putea împiedica absorbția fierului în organism, ducând astfel la anemie.

5. Afecțiuni hepatice: Deși este un eveniment rar, consumul prea mare de ceai verde poate declanșa probleme hepatice. Poate deteriora pereții ficatului și poate duce la coroziune în interiorul organului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel