Categories: Ştiri sănătate

Cât timp ești contagios cu virusul? Iată care sunt descoperirile specialiștilor si cum este influențat parcursul pandemiei

Studiile au descoperit că un individ infectat poate fi contagios cu virusul Covid-19, deși nu a manifestat încă simptome. De, fapt cantitatea virală se consideră mai mare în faza incipientă a bolii. Cu toate acestea, există și virusul care cauzează gripa sezonieră. Iată ce ne reamintesc specialiștii despre gripa, cum se manifestă și cât timp ești contagios.

Conform WebMD, gripa, precum SARS-Cov-2, se poate transmite altor persoane înainte ca simptomele să apară. Majoritatea oamenilor sunt contagioși cu o zi înainte de simptomele cauzate de virusul gripal. Cu toate acestea, în privința gripei, poți fi contagios cu virusul pentru încă 5-7 zile. Perioada se poate prelungi la unele persoane cu sistemul imunitar scăzut. Se pare că o persoană este mult mai contagioasă în stadiul incipient, 3-4 zile de la debutul bolii, întrucât atunci cantitatea virală este mare și poate fi răspândită ușor prin tuse și strănut.

O persoană se poate infecta cu virusul gripal fie de la o persoană (inspirând particulele virale eliminate de aceasta), fie de pe suprafețe infectate, unde virusul poate supraviețui 48 de ore.

Este esențial, mai ales în contextul actual de pandemie Covid-19, să prevenim răspândirea gripei. Acest lucru este foarte important, întrucât specialiștii consideră că este posibil să te infectezi cu virusul gripal și Covid-19 în același timp, ceea ce poate fi fatal.

Cea mai bună metodă prin care poți evita contractare virusului gripal este vaccinul. De asemenea, se aplică regulile de igienă, precum spălarea mâinilor în mod frecvent și utilizarea dezinfectantului. Igenizarea și dezinfectarea casei este esențială în combaterea ambilor viruși.

Masca de protecție este eficientă atât în evitarea răspândirii virusului gripal, cât și a virusului SARS-CoV-2. Medicii recomandă să porți masca de fiecare dată când părăsești casa, fie că este un spațiu public sau închis.

Recent Posts

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

10 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

10 ore ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

11 ore ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

11 ore ago

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

12 ore ago

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri. Vezi ce se întâmplă în corp

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…

12 ore ago

Citeste si: