Categories: Ştiri sănătate

Celebrul epidemolog Fauci oferă predicții pentru 2021. Șanse de a ne reîntoarce la normalitate

Într-un interviu acordat postului de televiziune CNN, doctorul Fauci Anthony, principalul expert în boli infecțioase din SUA, ne avertizează că nerespectarea măsurilor sanitare impuse, vor duce la agravarea pandemiei.

În viziunea lui Dr. Fauci, măsurile de restricție ar trebui să se „dubleze”, inclusiv purtarea măştii şi distanţarea fizică, sau „ar putea deveni mult mai grav”.

Măsurile dure prezentate de Fauci, vin pe fondul creșterii numărului de cazuri la nivel global, dar și în SUA, unde s-a ajuns la peste 100.000 de infectări pe zi.

Pandemia a afectat până acum Statele Unite, mai mult decât orice altă țară, ajungând la 240.000 de decese.

Vaccinurile SARS-CoV-2 și diferitele tratamente noi pentru COVID-19 ar putea fi în drum chiar înainte de sfârșitul anului 2020, dar daunele cauzate de noul coronavirus mortal pot persista luni sau chiar ani”, a spus Anthony S. Fauci.

Epidemologul afirmă că nu este sigur cât va dura protecția împotriva vaccinului. El a adăugat că medicii și alți profesioniști din domeniul sănătății din spitale învață mai multe despre cum să trateze pacienții infectați cu SARS-CoV-2, reducând rata mortalității COVID-19 .

„Pur și simplu ne îmbunătățim la tratarea bolii. Știm ce funcționează, ce nu funcționează „, a spus el. Experiența i-a învățat pe medici mai multe despre cum și dacă să pună oamenii pe ventilatoare, cât de mult oxigen să furnizeze în timpul intubației și despre gestionarea procesului de tratament.

„Știm că dexametazona diminuează în mod clar rata mortalității la persoanele care necesită ventilație mecanică și / sau la persoanele care necesită oxigen cu flux mare”, a spus dr. Fauci. „Avem remdesivir pentru pacienții spitalizați care au afecțiuni pulmonare.”

Ratele mortalității scad pe măsură ce pacienții devin mai tineri

Cu toate acestea, în timp ce rata de deces se îmbunătățește, efectul virusului poate persista mai mult decât infecția diagnosticată.

„Știm cu siguranță că există un sindrom post-COVID”, a spus dr. Fauci. „Oriunde de la 25% la 35% – sau mai mult – au simptome persistente mult peste ceea ce v-ați aștepta de la orice sindrom post viral, cum ar fi gripa și altele. Este vorba de oboseală, dificultăți de respirație, dureri musculare, disautonomie, tulburări de somn și ceea ce oamenii se referă la ceață cerebrală „, a spus el, sau o incapacitate de concentrare sau focalizare.

Vaccinurile sunt pe drum

„Problema vaccinurilor este de fapt o veste bună într-un moment de îngrijorare și stres considerabil cu privire la focar. Pe măsură ce intrăm în noiembrie și apoi poate în decembrie, vom primi un răspuns dacă unul sau mai mulți dintre acești candidați de fabricare a vaccinului sunt siguri și eficienți. Sunt prudent optimist ”, a spus el.

Sunt întrebări fără răspuns

În urma acestei evaluări, vaccinurile pot fi distribuite începând cu persoanele cu cele mai mari priorități, cum ar fi lucrătorii medicali din primele linii. Cu toate acestea, rămân două întrebări, a spus el.

„Cât de eficient ar fi vaccinul și, la fel de important, câte persoane vor opta să ia vaccinul? Dar dacă primim un vaccin eficient în mod rezonabil de la 70% la 75% și o proporție substanțială a populației ia vaccinul, cred că vom merge în direcția corectă a unui anumit grad de normalitate pe măsură ce ne îndreptăm spre 2021 în al doilea, al treilea și al patrulea trimestru ”, a spus el.

 

Recent Posts

La Cluj Napoca, când toată lumea nu mai credea, au fost inaugurate lucrările de construcție

La Cluj Napoca, când toată lumea nu mai credea, au fost inaugurate lucrările de construcție…

14 minute ago

Motivul neobișnuit pentru care Meghan Markle își ascunde picioarele. Poartă mereu rochii sau fuste care par prea lungi pentru înălțimea ei

De ce își ascunde Meghan Markle picioarele? Ducesa de Sussex poartă adesea haine prea lungi…

29 de minute ago

Situație alarmantă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Giurgiu

Situație alarmantă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Giurgiu. Pacienții care au nevoie…

34 de minute ago

Alertă meteo: Un ciclon devastator urmează să lovească România, după ce a făcut ravagii în țările prin care a trecut

Alertă meteo. Un ciclon puternic se apropie de România, aducând cu el ploi torențiale, descărcări…

60 de minute ago

Când sunt necesare suplimente pentru echilibrarea hormonală în premenopauză

Premenopauza le aduce femeilor multe transformări hormonale și provocări, care le influențează starea de bine,…

o oră ago

Horoscop 20 mai – 21 iunie. Noi colaborări și șanse de câștig pentru unele zodii

Horoscop 20 mai - 21 iunie. Potrivit horoscopului realizat de Neti Sandu, în această perioadă,…

2 ore ago

Citeste si: