Categories: Ştiri sănătate

Cazul artistului Petrică Mîțu Stoian, un „malpraxis instituțional”. Tudor Ciuhodaru: Ministerul Sănătății trebuia să intervină

Petrică Mîțu Stoian, un renumit interpret de muzică populară din Mehedinți, și-a pierdut viața în urma unui șoc septic, declanșat de o terapie hiperbară post-COVID. Acest caz este, după spusele medicului Tudor Ciuhodaru, un malpraxis instituțional.

Artistul Petrică Mîțu Stoian era complet vaccinat anti-COVID. În urma infecției, artistul a urmat terapia hiperbară post-COVID la o clinică privată.

După terapie, artistul a dezvoltat o formă gravă de brohnopneumonie și a decedat în urma unui șoc septic.

Tudor Ciuhodaru susține că acest caz este un malpraxis instituțional, deoarece terapia funcționează după un protocol clar și după un set de analize stricte. Ministerul Sănătății ar fi trebuit să intervină, adaugă medicul.

Cazul artistului, un malpraxis instituțional

„Deja cred că vorbim de malpraxis instituțional. Este evident că lucrurile nu sunt în regulă din punct de vedere al protocoalelor și mi se pare incredibil ca în România europeană a secolului 21, astfel de terapii alternative să nu funcționeze după un protocol clar. Este important să vedem și cât a fost expus procedurii și cum a fost expus la aceste presiuni de oxigen și ce s-a putut întâmpla la acel moment.

Mi se pare incredibil că nu există date medicale concludente, că nu s-a făcut o verificare prealabilă, mai ales că vă spuneam că există contraindicații absolute. Printre ele este și pneumonia interstițială, adică exact ceea ce se întâmplă în coronaviroze.

Ar trebui să avem toate datele cu privire la protocolul urmat. Acele etape de transport și de asistență medicală de urgență, în contextul în care nici măcar nu ai un personal format pentru a urma aceste terapii alternative mi se pare că suntem departe de ceea ce ar trebui să fie.

”Este revoltător că dacă se întâmplă la privat nu mai răspunde nimeni”

Începem să dezgropăm un lucru care deja e strigător la cer. Vorbesc despre faptul că privatul (n.r. se referă la instituțiile private de medicină) a fost întotdeauna la plăcinte înainte, dar la război înapoi. Vă amintiți când vorbeam de includerea clinicilor private cu paturi de terapie intensivă în tratarea pacienților cu coronavirus.

Nu s-a pus niciodată problema, au stat deoparte. (…) Este revoltător că dacă se întâmplă la privat nu mai răspunde nimeni. Malpraxisul nu este același peste tot? Un om moare, iar Ministerul Sănătății stă deoparte, fără să intervină, în contextul în care ar mai fi și alte cazuri similare. Asta ridică mari semne de întrebare cu privire la protocoale, acestea fiind defectuoase”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru la România TV.

Recent Posts

Amețeli și dureri de cap. Află ce se întâmplă atunci când îți pierzi echilibrul

Amețelile și durerile de cap pot fi simptome ale unor probleme de sănătate care afectează…

21 de minute ago

Pensia privată: Informatii ulile despre banii românilor de la bătrânețe

Sistemul de pensii private din România a fost introdus în 2008, odată cu crearea Pilonului…

51 de minute ago

Sfârșitul lumii este aproape: O clarvăzătoare a dezvăluit data exactă a Apocalipsei și detalii terifiante despre ” Antihrist”

Mhoni Vidente a generat agitație pe rețelele de socializare cu ultima sa predicție despre sfârșitul…

o oră ago

Oamenii de știință: acest obicei din copilărie crește riscul de demență

Un obicei din copilărie este asociat cu un risc crescut de a dezvolta demență mai…

2 ore ago

Băutura cu calciu, magneziu și potasiu care ajută la ameliorarea „tuturor durerilor” din organism

Un raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a arătat că o alimentație sănătoasă și…

2 ore ago

Citeste si: