vineri, mai 27, 2022

Petrică Mîțu Stoian, un renumit interpret de muzică populară din Mehedinți, și-a pierdut viața în urma unui șoc septic, declanșat de o terapie hiperbară post-COVID. Acest caz este, după spusele medicului Tudor Ciuhodaru, un malpraxis instituțional.

Artistul Petrică Mîțu Stoian era complet vaccinat anti-COVID. În urma infecției, artistul a urmat terapia hiperbară post-COVID la o clinică privată.

Te-ar mai interesa: Cazul halucinant a medicului care a anunțat variol...

După terapie, artistul a dezvoltat o formă gravă de brohnopneumonie și a decedat în urma unui șoc septic.

Tudor Ciuhodaru susține că acest caz este un malpraxis instituțional, deoarece terapia funcționează după un protocol clar și după un set de analize stricte. Ministerul Sănătății ar fi trebuit să intervină, adaugă medicul.

Cazul artistului, un malpraxis instituțional

„Deja cred că vorbim de malpraxis instituțional. Este evident că lucrurile nu sunt în regulă din punct de vedere al protocoalelor și mi se pare incredibil ca în România europeană a secolului 21, astfel de terapii alternative să nu funcționeze după un protocol clar. Este important să vedem și cât a fost expus procedurii și cum a fost expus la aceste presiuni de oxigen și ce s-a putut întâmpla la acel moment.

Te-ar mai interesa: Ai probleme cu tensiunea? Reții apă? Ai picioarele...

Mi se pare incredibil că nu există date medicale concludente, că nu s-a făcut o verificare prealabilă, mai ales că vă spuneam că există contraindicații absolute. Printre ele este și pneumonia interstițială, adică exact ceea ce se întâmplă în coronaviroze.

Ar trebui să avem toate datele cu privire la protocolul urmat. Acele etape de transport și de asistență medicală de urgență, în contextul în care nici măcar nu ai un personal format pentru a urma aceste terapii alternative mi se pare că suntem departe de ceea ce ar trebui să fie.

Te-ar mai interesa: Cum cureți în mod natural vasele de sânge? Elimină...

”Este revoltător că dacă se întâmplă la privat nu mai răspunde nimeni”

Începem să dezgropăm un lucru care deja e strigător la cer. Vorbesc despre faptul că privatul (n.r. se referă la instituțiile private de medicină) a fost întotdeauna la plăcinte înainte, dar la război înapoi. Vă amintiți când vorbeam de includerea clinicilor private cu paturi de terapie intensivă în tratarea pacienților cu coronavirus.

Nu s-a pus niciodată problema, au stat deoparte. (…) Este revoltător că dacă se întâmplă la privat nu mai răspunde nimeni. Malpraxisul nu este același peste tot? Un om moare, iar Ministerul Sănătății stă deoparte, fără să intervină, în contextul în care ar mai fi și alte cazuri similare. Asta ridică mari semne de întrebare cu privire la protocoale, acestea fiind defectuoase”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru la România TV.

Te-ar mai interesa: Constantin Dulcan: care este cheia către autovinde...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private