marți, iunie 28, 2022

Petrică Mîțu Stoian a murit. Interpretul, cunoscut pentru cântecele sale de petrecere, a murit, sâmbătă seară, la spitalul din Reșița, după un stop cardiorespirator.

El a fost infectat cu noul coronavirus în urmă cu o lună și s-a dus la o clinică privată pentru recuperare. Acolo a început să se simtă rău, iar medicii au chemat o ambulanţă și l-au transferat la spital, unde a fost internat la ATI.

Te-ar mai interesa: Alzheimer cu debut precoce : Dacă tot SPUI asta, a...

A rămas cu sechele pulmonare după Covid

Artistul avea 61 de ani și si-a dedicat mai bine de jumătate din viața publicului pe care l-a încântat cu melodiile lui.

Petrică Mâţu Stoian, cunoscutul interpret de muzică populară, a mers la o clinică privată din Caraş-Severin, în urmă cu două zile, pentru recuperare post-Covid. El a fost infectat cu virusul la începutul lunii octombrie și de atunci ar fi rămas cu sechele pulmonare.

Doru Gusman, impresar, a declarat pentru stirileprotv: „După amiaza a făcut acea procedură de cameră hidrobarică, care a durat două ore jumătate. După ședința respectivă, la vreun sfert de oră m-a sunat, se simțea excelent și zice că ‘Mă culc, că mi-e somn’”.

Te-ar mai interesa: Să ne îngrijorăm? Când ajunge iodura de potasiu în...

Suferea și de alte afecțiuni

Starea sa s-a agravat însă rapid și sâmbătă dimineață a ajuns de urgență la spitalul din Reșița, “cu stare septică”, unde a fost internat la ATI. Directorul medical al instituției, spune, citat de Agerpres, că pacientul avea şi alte afecţiuni medicale. Sâmbătă seară, în jurul orei 19:00, interpretul a intrat în stop cardiorespirator și inima lui a încetat să mai bată.

Te-ar mai interesa: Simptomele diabetului: semn în jurul ochilor care ...

Ce diagnostic i-au pus doctorii?

Medicul Cosmin Librimir, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență din Reșița, a declarat pentru Reper 24 că interpretul de muzică populară a fost un pacient post-COVID. Acesta a mai precizat că după vindecarea bolii, pacienții pot prezenta un sindrom long COVID, care poate produce diferite afecțiuni destul de severe, ”în principiu pe hipercoagulabilitatea dată de acest virus.”

Te-ar mai interesa: VITAL pentru HEMOFILIE, arși, ambulanțe, zone de r...

”Poate să facă de la accidente vasculare cerebrale, infarct, ischemie de membre, pe lângă ce se știu de ceața creierului și alte lucruri.”, spune medicul.

Acesta a mai declarat că Petrică Mîțu Stoian ”avea fibrilație atrială, adică inima îi bătea neregulat dar cu un ritm ridicat.” Mai mult decât atât, îndrăgitul artist avea insuficiență de valvă mitrală, despre care medicul spunea că putea face cheaguri și fără să se infecteze cu coronavirus.

Te-ar mai interesa: Horoscop Iulie. Cât de norocoși sunt nativii acest...

”Lua tratament anticoagulant, dar din cauza faptului că a făcut o bronho-pneumonie post Covid a intrat în stare septică și atunci totul se dereglează destul de aspru.

La clinica privată unde era internat a observat că scuipă sânge, a chemat ambulanța și a fost adus la UPU Reșița. Pentru că avea saturație de oxigen mică s-a încercat să i se pună mască dar pentru că nu a suportat-o a fost transferat pe secția de ATI și a fost intubat“ a declarat în exclusivitate pentru Reper24 Dr. Cosmin Librimir directorul medical al SJUR.

Doru Gusman, impresar: “M-a sunat un nepot de-al lui să-mi spună că l-au luat cu salvarea și este în spital în stare gravă”.

Constantin Enceanu, interpret de muzică populară: “L-am sunat pe profesorul Gusman, care era la ușa spitalului și cât vorbeam cu el la telefon a ieșit o doamnă de acolo să spună că a murit. A murit și nu credeam că s-a adus atât de repede dintre noi”.

”Zilele trecute ne-am întâlnit și era plin de viață!”

Acum 11 zile, interpretul popular a apărut în emisiunea „La Măruță” și părea plin de energie. El a încântat publicul cu veselia sa.

Prietenii și, totodată, colegii de scenă sunt șocați de moartea fulgerătoare a lui Petrică și nu vor uita niciodată voia bună pe care acesta o aducea la fiecare eveniment.

Mariana Ionescu Căpitanescu, interpretă de muzică populară: „Nu mă așteptam să se întâmple așa ceva. Zilele trecute m-am întâlnit cu el la o filmare, am cântat împreună live. Noi mergeam în grup, ne plăcea nouă să spunem ‘Grupul oltenilor veseli’ – eu cu Petrică, Enceanu și Steliana Sima. Era plin de viață, nu acuza, așa, probleme de sănătate”.

Născut pe 18 septembrie 1960, în județul Mehedinți, Petrică Mîțu Stoian și-a făcut debutul la cunoscuta emisiune Tezaur Folcloric, Mărioara Murărescu fiind cea care l-a lansat.

Din anul 1995, a fost angajat al Ansamblul „Doina Gorjului” din Târgu Jiu și a interpretat de-a lungul carierei lui atât cântece de veselie, cât și doine populare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private