Categories: Ştiri sănătate

Cazuri de hepatită la copii raportate în 11 țări. Care sunt simptomele cu care se prezintă micuții la spital?

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că investighează un focar de hepatită acută în rândul copiilor, care implică acum 11 țări, inclusiv Statele Unite.

Dintre cele 169 de cazuri raportate, cel puțin un copil a murit din cauza acestei inflamații a ficatului și 17 copii au avut nevoie de transplant de ficat, a anunțat sâmbătă OMS într-un comunicat de presă.

„Nu este încă clar dacă a existat o creștere a cazurilor de hepatită sau o creștere a gradului de conștientizare a cazurilor de hepatită care apar în ritmul așteptat, dar nu sunt detectate”, a spus OMS. „În timp ce adenovirusul este o ipoteză posibilă, investigațiile sunt în desfășurare pentru agentul cauzal”.

Simptomele identifacte sunt specifice pentru„ hepatita acută cu enzime hepatice semnificativ crescute”, se adaugă în comunicat.

Hepatita este de obicei cauzată de un virus. Adenovirusurile sunt obișnuite, se pot răspândi între oameni și pot duce la îmbolnăvirea ușoară sau gravă a oamenilor. Printre aceste infecții recente, adenovirusurile au fost detectate în cel puțin 74 de cazuri, dar de obicei nu provoacă hepatită severă la persoanele sănătoase. Virușii obișnuiți care provoacă hepatită virală acută, inclusiv virușii hepatitic A, B, C, D și E, nu au fost detectați în niciunul dintre aceste cazuri, potrivit OMS.

Deși majoritatea copiilor nu au avut febră, mulți au raportat simptome gastrointestinale, cum ar fi dureri abdominale, diaree și vărsături, „precedente cu hepatită acută severă”, precum și niveluri crescute de enzime hepatice și icter, a raportat CNN.

Cele mai multe dintre cele 169 de cazuri au fost raportate în Regatul Unit, care a avut 114. Nouă cazuri au fost raportate de Departamentul de Sănătate din Alabama săptămâna trecută.

Anchetatorii cunosc, de asemenea, 13 cazuri în Spania, 12 în Israel și un număr mai mic în Belgia, Danemarca, Franța, Irlanda, Italia, Țările de Jos, Norvegia și România. Copiii au vârste cuprinse între 1 lună și 16 ani, a informat CNN.

Ficatul procesează nutrienții, filtrează sângele și ajută la combaterea infecțiilor, iar funcția acestuia poate fi afectată atunci când este fie inflamat, fie deteriorat.

OMS a spus că investigația trebuie să se concentreze pe „susceptibilitatea crescută în rândul copiilor mici ca urmare a unui nivel mai scăzut de circulație a adenovirusului în timpul pandemiei de COVID-19, a potențiala apariție a unui nou adenovirus, precum și a co-infectiei SARS-CoV-2. ”

La sfârșitul săptămânii, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA au emis un aviz de sănătate cu privire la cazurile acute de hepatită cu cauză necunoscută.

 

Recent Posts

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

29 de minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

59 de minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

o oră ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică