miercuri, martie 29, 2023

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că investighează un focar de hepatită acută în rândul copiilor, care implică acum 11 țări, inclusiv Statele Unite.

Dintre cele 169 de cazuri raportate, cel puțin un copil a murit din cauza acestei inflamații a ficatului și 17 copii au avut nevoie de transplant de ficat, a anunțat sâmbătă OMS într-un comunicat de presă.

„Nu este încă clar dacă a existat o creștere a cazurilor de hepatită sau o creștere a gradului de conștientizare a cazurilor de hepatită care apar în ritmul așteptat, dar nu sunt detectate”, a spus OMS. „În timp ce adenovirusul este o ipoteză posibilă, investigațiile sunt în desfășurare pentru agentul cauzal”.

Te-ar mai interesa: Cum putem face față alergiilor sezoniere și care s...

Simptomele identifacte sunt specifice pentru„ hepatita acută cu enzime hepatice semnificativ crescute”, se adaugă în comunicat.

Hepatita este de obicei cauzată de un virus. Adenovirusurile sunt obișnuite, se pot răspândi între oameni și pot duce la îmbolnăvirea ușoară sau gravă a oamenilor. Printre aceste infecții recente, adenovirusurile au fost detectate în cel puțin 74 de cazuri, dar de obicei nu provoacă hepatită severă la persoanele sănătoase. Virușii obișnuiți care provoacă hepatită virală acută, inclusiv virușii hepatitic A, B, C, D și E, nu au fost detectați în niciunul dintre aceste cazuri, potrivit OMS.

Te-ar mai interesa: Până la cer și înapoi! Asociația Blondie: șansă la...

Deși majoritatea copiilor nu au avut febră, mulți au raportat simptome gastrointestinale, cum ar fi dureri abdominale, diaree și vărsături, „precedente cu hepatită acută severă”, precum și niveluri crescute de enzime hepatice și icter, a raportat CNN.

Cele mai multe dintre cele 169 de cazuri au fost raportate în Regatul Unit, care a avut 114. Nouă cazuri au fost raportate de Departamentul de Sănătate din Alabama săptămâna trecută.

Te-ar mai interesa: „Vom fi asemenea lui Dumnezeu!” Futurolog, predicț...

Anchetatorii cunosc, de asemenea, 13 cazuri în Spania, 12 în Israel și un număr mai mic în Belgia, Danemarca, Franța, Irlanda, Italia, Țările de Jos, Norvegia și România. Copiii au vârste cuprinse între 1 lună și 16 ani, a informat CNN.

Ficatul procesează nutrienții, filtrează sângele și ajută la combaterea infecțiilor, iar funcția acestuia poate fi afectată atunci când este fie inflamat, fie deteriorat.

Te-ar mai interesa: Ai început să uiți lucruri? Ți-e greu să îți expri...

OMS a spus că investigația trebuie să se concentreze pe „susceptibilitatea crescută în rândul copiilor mici ca urmare a unui nivel mai scăzut de circulație a adenovirusului în timpul pandemiei de COVID-19, a potențiala apariție a unui nou adenovirus, precum și a co-infectiei SARS-CoV-2. ”

La sfârșitul săptămânii, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA au emis un aviz de sănătate cu privire la cazurile acute de hepatită cu cauză necunoscută.

Te-ar mai interesa: ALERTĂ la nivel european! Substanțe cu potențial C...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private