Sari la conținut

Ochii pot transmite informații despre starea de sănătate. Poți afla dacă suferi de cancer la sân, diabet sau icter. Iată cum

Ochii pot transmite informații despre starea de sănătate. Poți afla dacă suferi de cancer la sân, diabet sau icter. Iată cum

Știai că ochii dezvăluie multe despre starea ta de sănătate? Da, ochii pot oferi o perspectivă detaliată asupra sănătății tale, cu condiția să știi să cum să citești aceste informații. Cunoașterea acestor semne vă poate ajuta să detectați complicația într-un stadiu incipient, ca să poată fi vindecată.

În cele ce urmează, vă prezentăm 6 afecțiuni de sănătate pe care ochii le pot dezvălui:

Ochii pot transmite informații despre starea de sănătate: Cancer

Ochii tăi pot indica faptul că ar putea exista o posibilitate de cancer de sân în organism. Când celulele canceroase încep să se răspândească în părți ale corpului, semnele pot apărea chiar și în ochi. Leziuni anormale sau mase/tumori în stratul mijlociu de țesut din peretele ochiului indică faptul că celulele canceroase s-au răspândit la ochi. Vedere încețoșată, dureri de ochi, observarea unor fulgerări sau lumini plutitoare sunt câteva semne ale cancerului de sân.

Retină deteriorată

Deseori se văd mici formațiuni mișcându-se în jurul câmpului vizual, acestea fiind numite luminițe plutitoare. Dar o creștere bruscă a numărului acestor luminițe arată o ruptură sau detașare de retină. În special, aceste semne nu trebuie ignorate, deoarece în timp, ele ar putea provoca leziuni grave ale ochilor.

Ochii pot transmite informații despre starea de sănătate: Diabet

Deși vederea încețoșată este o problemă a ochilor, este asociată și cu diabetul de tip 2. Nivelul crescut cronic de zahăr din sânge pune presiune asupra vaselor de sânge, ceea ce duce la pete de sânge în partea din spate a ochilor, ceea ce înseamnă că nivelul zahărului din sânge a atins un nivel periculos și, prin urmare, necesită o atenție imediată. Chiar și după aceasta, dacă nivelul de glucoză este lăsat netratat, poate duce la orbire.

Icter

Sunt părinți care își dau seama de apariția icterului icter la copii doar privindu-le ochii. Acest lucru se datorează faptului că albul ochilor devine galben, ceea ce indică faptul că cineva suferă de icter. Icterul apare din cauza bilirubinei excesive, care este un compus galben format din descompunerea celulelor roșii din sânge, în sânge.

Ochii pot transmite informații despre starea de sănătate: Colesterol ridicat

Dacă nu vă țineți sub control nivelurile de colesterol, acestea se pot acumula treptat în ochi. Dacă nivelul colesterolului crește, în jurul irisului se formează un inel alb, gri sau albastru. Deși un inel similar se formează din cauza îmbătrânirii, un alt motiv ar putea fi un nivel ridicat de colesterol. Dacă la orice vârstă se formează un inel în ochi, testați-vă nivelul de colesterol.

Infecţie

O pată albă pe corneea ta poate fi un semn de infecție a corneei. De obicei, oamenii care poartă lentile de contact în loc de ochelari, sunt cel mai probabil să fie martori. Lentilele contaminate cu bacterii sau ciuperci pot fi cauza principală a infecției, dar dacă nu sunt tratate poate duce la cicatrici și dureri corneene.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: