Categories: Stil de viaţă

Ce bem vara ca să nu ne îngrășăm. Sfaturile nutriționistului Mihaela Bilic: Consumul de fructoză sau de zahăr duce la obezitate abdominală și ficat gras, steatozic

Ce bem vara ca să nu ne trezim brusc cu kilograme în plus? Căci asta se întâmplă dacă facem alegerile incorecte.

Nu de puține ori, în zilele și nopțile călduroase, în vacanță, ne dorim să bem și altceva în afară de apă. Ce alegem în acest caz, pentru a fi siguri că nu ne punem silueta în pericol?

În acest sens, nutriționistul Mihaela Bilic dă câteva idei de băuturi care nu se vor depune periculos pe abdomenul nostru. Iată ce spune specialista:

”Ce bem când e vară și e cald afară? Suc natural de fructe, bogat în vitamine și minerale, vor spune unii, greșit! Fie că e vorba de fresh sau de băuturile răcoritoare carbogazoase, vreau să știți că un pahar de suc este egal cu un pahar de bere.

Și din punct de vedere caloric, și ca efect asupra organismului. Consumul de fructoză sau de zahăr duce la obezitate abdominală și ficat gras, steatozic!

Exact ca și consumul de alcool. Atunci, ce ne rămâne, pe lângă apă, ceai și cafea? Ei bine, laptele! Fie că este dulce sau bătut. Și sucul de roșii. Roșiile sunt vedetele verii fiindcă au licopen, care ne protejează pielea de soare.

Așadar, conchide medicul nutriționist, dacă vreți să beți un suc, alegeți totuși sucul de legume, nu sucul de fructe.”

Ne putem prepara și sucurile verzi foarte sănătoase. Așadar, reținem: fructele au o cantitate mare de fructoză, care nu doar că ne îngrașă, ci ne perturbă ficatul, fiindcă el va metaboliza fructoza. Și nu va avea încotro, decât să o transforme în grăsime. Consumul de sucuri din fructe a fost o practică greșită mulți ani, pe care mulți nutriționiști o semnalează acum. Nu, nu și nu sucului din fructe! Este o bombă pentru siluetă și ficat. Fructul se mănâncă în cantitate infimă, ca un desert. Încercați ceaiurile mai bine. Le răciți la frigider, neîndulcite, desigur. Și vor fi minunate pe timpul verii. Este cea mai inofensivă variantă, după apă.

Mai mult, ne putem juca și cu gheața. Dacă o pisăm și o amestecăm cu apă și o servim în pahare drăguțe, chiar putem avea senzația că bem un super cocteil. Variante sunt multe, nu trebuie să ne lăsăm pradă poftelor nesănătoase doar fiindcă este cald.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

2 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

3 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

3 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

4 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

4 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

5 ore ago

Citeste si: