joi, martie 4, 2021

Ce bem vara ca să nu ne trezim brusc cu kilograme în plus? Căci asta se întâmplă dacă facem alegerile incorecte.

Nu de puține ori, în zilele și nopțile călduroase, în vacanță, ne dorim să bem și altceva în afară de apă. Ce alegem în acest caz, pentru a fi siguri că nu ne punem silueta în pericol?

În acest sens, nutriționistul Mihaela Bilic dă câteva idei de băuturi care nu se vor depune periculos pe abdomenul nostru. Iată ce spune specialista:

”Ce bem când e vară și e cald afară? Suc natural de fructe, bogat în vitamine și minerale, vor spune unii, greșit! Fie că e vorba de fresh sau de băuturile răcoritoare carbogazoase, vreau să știți că un pahar de suc este egal cu un pahar de bere.

Și din punct de vedere caloric, și ca efect asupra organismului. Consumul de fructoză sau de zahăr duce la obezitate abdominală și ficat gras, steatozic!

Exact ca și consumul de alcool. Atunci, ce ne rămâne, pe lângă apă, ceai și cafea? Ei bine, laptele! Fie că este dulce sau bătut. Și sucul de roșii. Roșiile sunt vedetele verii fiindcă au licopen, care ne protejează pielea de soare.

Așadar, conchide medicul nutriționist, dacă vreți să beți un suc, alegeți totuși sucul de legume, nu sucul de fructe.”

Ne putem prepara și sucurile verzi foarte sănătoase. Așadar, reținem: fructele au o cantitate mare de fructoză, care nu doar că ne îngrașă, ci ne perturbă ficatul, fiindcă el va metaboliza fructoza. Și nu va avea încotro, decât să o transforme în grăsime. Consumul de sucuri din fructe a fost o practică greșită mulți ani, pe care mulți nutriționiști o semnalează acum. Nu, nu și nu sucului din fructe! Este o bombă pentru siluetă și ficat. Fructul se mănâncă în cantitate infimă, ca un desert. Încercați ceaiurile mai bine. Le răciți la frigider, neîndulcite, desigur. Și vor fi minunate pe timpul verii. Este cea mai inofensivă variantă, după apă.

Mai mult, ne putem juca și cu gheața. Dacă o pisăm și o amestecăm cu apă și o servim în pahare drăguțe, chiar putem avea senzația că bem un super cocteil. Variante sunt multe, nu trebuie să ne lăsăm pradă poftelor nesănătoase doar fiindcă este cald.

Ultimele stiri

Parteneri