Ce boli grave poți preveni dacă mănânci nuci sau alune

Vești bune pentru cei cărora le place să ronțăie nuci și alune. Cercetătorii de la Harvard Medical School au descoperit o legătură între consumul de nuci și un risc scăzut de cancer pancreatic în cazul femeilor.

Mai exact, femeile care mănâncă nuci sau alune cel puțin de două ori pe săptămână ăși reduc riscul de cancer pancreatic.

Studiul a fost publicat în British Journal of Cancer și se bazează pe date de la 75.680 de femei care nu au avut niciodată cancer.

Alte cercetări au scos la iveală că cei care mănâncă nuci și alune au un risc mai scăzut de obezitate, de boli de inimă, de sindrom metabolic și de diabet de tip 2.

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

5 ore ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

5 ore ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

6 ore ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

6 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

7 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia