Ce condiment trebuie să adaugi în vinul fiert. Este un stimulent pentru imunitate

Vinul fiert, leac perfect pentru răgușeală. Prezent în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse, Mihai Voropchievici, numerolog, a oferit o rețetă sănătoasă de vin fiert.

„Vinul fiert este și leac pentru o persoană care este răgușită.

Ingrediente rețetă vin fiert cu scorțișoară

  • 1 litru de vin roșu;
  • 8 linguri de zahăr;
  • 2 batoane de scorțișoară;
  • 4-5 steluțe de anason;
  • o portocală;
  • extra: 3 cuișoare.

Toate aceste ingrediente se pun la fiert timp de 10 minute. Cuișoarele înlătură posibilitatea de a face carii. Acest condiment este un stimulent pentru imunitate”, a spus numerologul Mihai Voropchievici, sâmbătă, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la Antena 3.

Unul dintre elementele care nu poate lipsi din piețele de Crăciun dintr-o mare parte a Europei este vinul fiert, una dintre băuturile preferate în rândul românilor.

Mirosul lui dulce și aroma te ajută să te încălzești în aceste luni reci la târgurile de Crăciun, deși este foarte tipic să-l bei acasă cu prietenii, mai ales în timpul sărbătorilor de iarnă.

În timp ce sorbiți din vin fiert pentru a vă menține cald în acest sezon de iarnă, aflați despre aceste 5 beneficii pentru a-l savura și mai mult.

Încetinește îmbătrânirea

Acest lucru este susținut și de un studiu realizat la Virginia Tech Carilion Research Institute. Cercetătorii au descoperit că vinul fiert conține resveratrol, un compus polifenolic care ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire al organismului.

Este prietenos cu inima

Un studiu publicat în revista Molecules transmite că atunci când consumi vin în cantități moderate, acesta se poate dovedi a fi o sursă bună de antioxidanți care pot ajuta la reducerea stresului cardiovascular.

Îți poate stimula memoria

Conținutul de resveratrol din vin este, de asemenea, benefic pentru memorie. Un studiu realizat la Centrul Medical al Universității Georgetown a constatat că acest compus vă poate proteja împotriva bolii Alzheimer.

Te poate proteja de frig

Un studiu publicat în Jurnalul American de Epidemiologie a mai descoperit că riscul de a răci a fost redus cu aproape 40% atunci când participanții au băut vin timp de un an. Asigurați-vă că practicați moderația, deoarece consumul în exces vă poate slăbi și sistemul imunitar.

Beneficii pentru oase

Dacă toate aceste beneficii nu au fost suficiente, atunci, conform unui studiu publicat în Jurnalul American de Epidemiologie, femeile care consumau aproximativ 11 grame de vin pe zi au raportat o densitate minerală osoasă mai bună, în comparație cu cele care nu beau sau care consumă mult.

Suntem siguri că aceste beneficii pentru sănătate v-au umplut de entuziasm și abia așteptați să beți câteva pahare de vin fiert, dar amintiți-vă că moderarea este cheia. Bea inteligent și rămâi sănătos!

Recent Posts

Rinită alergică

Rinită alergică. Care sunt pericolele și cum să faceți față unui nas înfundat sau care…

22 de minute ago

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre ce ofertă este vorba

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre…

53 de minute ago

O nouă metodă de transplant ar putea fi aplicată şi în România

În viitor, medicii români ar putea să transplanteze organe de la donatori decedaţi prin „moarte…

o oră ago

Un supliment extrem de popular poate ajuta la ameliorarea constipației. Cum să alegi ce tip este cel mai bun pentru tine

Supliment popular pentru un scaun bun. Deși sunt eficiente, laxativele pot avea efecte secundare incomode,…

o oră ago

Se întâmplă în România! Un pacient stă cu piciorul rupt de 10 zile, pentru că medicul chirurg și anestezistul sunt certați

Pacient neoperat din cauza unui conflict între medici. Caz incredibil într-un spital din România. Când…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra