marți, ianuarie 31, 2023

Vinul fiert, leac perfect pentru răgușeală. Prezent în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse, Mihai Voropchievici, numerolog, a oferit o rețetă sănătoasă de vin fiert.

„Vinul fiert este și leac pentru o persoană care este răgușită.

Ingrediente rețetă vin fiert cu scorțișoară

  • 1 litru de vin roșu;
  • 8 linguri de zahăr;
  • 2 batoane de scorțișoară;
  • 4-5 steluțe de anason;
  • o portocală;
  • extra: 3 cuișoare.

Toate aceste ingrediente se pun la fiert timp de 10 minute. Cuișoarele înlătură posibilitatea de a face carii. Acest condiment este un stimulent pentru imunitate”, a spus numerologul Mihai Voropchievici, sâmbătă, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la Antena 3.

Te-ar mai interesa: Ce legătură există între dermatita atopică și stre...

Unul dintre elementele care nu poate lipsi din piețele de Crăciun dintr-o mare parte a Europei este vinul fiert, una dintre băuturile preferate în rândul românilor.

Mirosul lui dulce și aroma te ajută să te încălzești în aceste luni reci la târgurile de Crăciun, deși este foarte tipic să-l bei acasă cu prietenii, mai ales în timpul sărbătorilor de iarnă.

În timp ce sorbiți din vin fiert pentru a vă menține cald în acest sezon de iarnă, aflați despre aceste 5 beneficii pentru a-l savura și mai mult.


Încetinește îmbătrânirea

Acest lucru este susținut și de un studiu realizat la Virginia Tech Carilion Research Institute. Cercetătorii au descoperit că vinul fiert conține resveratrol, un compus polifenolic care ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire al organismului.

Te-ar mai interesa: Previziuni Carmen Harra: „Pe parcursul anului o să...

Este prietenos cu inima

Un studiu publicat în revista Molecules transmite că atunci când consumi vin în cantități moderate, acesta se poate dovedi a fi o sursă bună de antioxidanți care pot ajuta la reducerea stresului cardiovascular.

Îți poate stimula memoria

Conținutul de resveratrol din vin este, de asemenea, benefic pentru memorie. Un studiu realizat la Centrul Medical al Universității Georgetown a constatat că acest compus vă poate proteja împotriva bolii Alzheimer.

Te-ar mai interesa: Ceai pentru detoxifierea colonului. Este foarte bu...

Te poate proteja de frig

Un studiu publicat în Jurnalul American de Epidemiologie a mai descoperit că riscul de a răci a fost redus cu aproape 40% atunci când participanții au băut vin timp de un an. Asigurați-vă că practicați moderația, deoarece consumul în exces vă poate slăbi și sistemul imunitar.

Beneficii pentru oase

Dacă toate aceste beneficii nu au fost suficiente, atunci, conform unui studiu publicat în Jurnalul American de Epidemiologie, femeile care consumau aproximativ 11 grame de vin pe zi au raportat o densitate minerală osoasă mai bună, în comparație cu cele care nu beau sau care consumă mult.

Te-ar mai interesa: Zincul n-ar trebui să lipsească din corp. Joacă un...

Suntem siguri că aceste beneficii pentru sănătate v-au umplut de entuziasm și abia așteptați să beți câteva pahare de vin fiert, dar amintiți-vă că moderarea este cheia. Bea inteligent și rămâi sănătos!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private