Scăderea consumului de sare cu 15% între anii 2003 și 2011 a contribuit la reducerea semnificativă a cazurilor de deces provocate în Marea Britanie de atacuri de cord și de accidente vasculare cerebrale, se arată într-un studiu publicat marți de revista British Medical Journal (BMJ).
Conform acestei cercetări, diminuarea cantității de sare în alimentația britanicilor a determinat o reducere cu 42% a deceselor rezultate în urma accidentelor vasculare cerebrale și cu 40% a cazurilor de atac de cord.
Autorii studiului precizează că un consum redus de sare a contribuit și la reducerea numărului pacienților care suferă de hipertensiune arterială.
Conform datelor cuprinse în cercetare, consumul mediu de sare pe cap de locuitor a scăzut în această țară de la 9,5 grame în anul 2003 la 8,1 grame în anul 2011. O astfel de evoluție s-a datorat în special eforturilor Agenției britanice de reglementare în sectorul alimentar (Food Standards Agency — FSA) de a convinge producătorii de alimente să diminueze conținutul de sare în preparatele comercializate.
Se estimează că în Marea Britanie numărul deceselor provocate de afecțiunile cardiovasculare a scăzut între anii 1971 și 2012 de la 335.000 la 161.000.
Hipertensiunea arterială o afecțiune în care presiunea sângelui în artere este persistent crescută, punând…
Care este starea de sănătate actuală a Regelui Charles. Cum a evoluat tratamentul personalizat În…
Cancer. Potrivit studiilor, există peste 200 de tipuri de cancer, care pot afecta diferite organe…
Ce se întâmplă în organism dacă NU mănânci grăsimi! Evitarea completă a grăsimilor poate duce…
Muzica ascultată în caști poate afecta auzul dacă este ascultată la un volum foarte ridicat…
Doi nutriționiști au făcut cancer, deși adoptau un stil de viață sănătos. Află ce ”otrăvuri”…