Categories: Stil de viaţă

Ce faci atunci când ai mâncat în exces și cum te întorci la dietă? Cori Grămescu: „Strategia este să …”

Dietele pentru pierderea în greutate pot fi, adesea, dificile. Tocmai de aceea, abaterea de la reguli ne poate afecta foarte mult, mai ales din punct de vedere psihic.

Atunci când ne abatem de la regulile dietei ne simțim vinovați și încercăm să ardem cât mai repede caloriile în exces pe care le-am ingerat.

Cu toate acestea, experții în nutriție susțin că această „pedeapsă” nu face altceva decât să ne facă munca cu atât mai grea.

Ce faci dacă ai mâncat prea mult și ții dietă?

Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, dezvăluie ce este cel mai bine să faci dacă ai mâncat în exces, deși ții dietă.

„Înainte să începi să te simți nasol sau să iei laxative sau să îți juri că nu mai mănânci niciodată, nimic, doar pentru că ai mâncat mai multe prăjituri decât știi tu că e ok să mănânci, citește mai jos.

Niciodată, dar niciodată nu te cântărești imediat după ce ai mâncat anapoda

Pentru că apare retenția de apă, balonarea și inflamația la schimbarea de regim și cântarul arată mai mult decât e în realitate și oricum te va demoraliza. Strategia este să revii la a mânca echilibrat și să o faci fără remușcări și fără păreri de rău suplimentare.

Renunță la mentalitatea „totul sau nimic”

Dacă te raportezi la o săptămână, 3 zile de mâncat nasol par nasoale. Dar dacă evaluezi comportamentul tău în contextul unei luni s-ar putea să nu iasă așa rău. 10- 15-20% din caloriile dintr-o lună pot proveni din junk food / dulce/ mâncăruri nepotrivite în dieta fară niciun fel de problemă pe termen lung.
Presupunând că dietele de slăbire ar trebui să aibă în jur de 1600 de kcal și faceți 3-5 ore de sport pe săptămână cu o oră de activitate fizica non-fitness pe zi, poți mânca până la 7200 de kcal pe lună din alimente care chiar îți plac și tot o să slăbești ceva-ceva.

Este un un proces

Dieta, mâncarea sănătoasă, liniștea sufletească, cariera implinitoare, construirea unor obiceiuri sănătoase sunt toate procese îndelungate, bazate pe eșecuri repetate. Adulții învață doar din greșeli, pe care le repetăm de câte ori avem nevoie pentru a ne construi un mecanism propriu de răspuns care se potrivește cu obiectivele noastre pe termen lung și încearcă să nu le supere prea rău pe alea pe termen scurt.

Relaxează-te

Enjoy, relax și next time sper să alegi porcarioare absolut delicioase, care chiar îți plac, măcar să merite naibii experiența, că oricum se va întâmpla din nou și nu e nicio tragedie.

Bea multă apă

După ce revii la mâncat ok, bea muuultă apă, mâncă mai multe proteine slabe (știu că e contraintuitiv, dar vă ajută să scăpați de retenția de apă), fă un masaj și mergi la ore de cardio moderate. Nu o să „arzi” ceea ce ai mâncat în plus, dar sportul moderat te ajută să te simți bine, reglează digestia”, scrie Cori Grămescu pe o rețea de socializare

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

3 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

3 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

4 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

4 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

5 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

5 ore ago

Citeste si: