sâmbătă, mai 21, 2022

Hidratarea. Fără apă, oamenii, animalele și plantele ar pieri. Apa asigura supravietuirea și funcționarea normala a organismului. O hidratare corectă este esențială pentru funcționarea normala a fiecarei celule a corpului, pentru reglarea temperaturii corporale, pentru mentinerea tensiunii arteriale si a sanatatii sistemului nervos. Dar câtă apă trebuie să bem? Răspunsul îl oferă un articol din Huffington Post.

Te-ar mai interesa: Alcoolul, pericol pentru siluetă. Nutriționist rom...

Hidratarea. De câtă apă avem nevoie? Specialiștii au spus clar: Un litru, doi sau…

Hidratarea poate face mai mult pentru sănătatea generală, decât pentru sănătatea pielii.

„Atunci când pielea nu este hidratată corespunzător pe perioade mai lungi de timp, poate accelera procesul de îmbătrânire”, explică Whitney Bowe, dermatolog din New York.

Sursa: Unsplash

„Când pielea este uscată, rezultă inflamația subclinică, ceea ce înseamnă că semnalele microscopice se răspândesc în toate straturile pielii, făcând pielea să îmbătrânească mai repede”, adaugă ea.

Aportul crescut de apă a făcut o foarte mică diferență în hidratarea pielii

Acest lucru poate duce, de asemenea, la compromiterea unei bariere a pielii, acel strat exterior al pielii care acționează ca un fel de armură pentru corp. Când bariera este compromisă, apa se evaporă din piele mai ușor, favorizând deshidratarea. Câteva studii au analizat modul în care apa potabilă acționează asupra pielii, dar au fost dezamăgitoare.

Te-ar mai interesa: Acest produs pentru bebeluși te ajută să scapi de ...

De exemplu, un studiu a arătat că aportul crescut de apă a făcut o foarte mică diferență în hidratarea profundă a pielii. Deși nivelul de hidratare al corpului poate avea un anumit efect asupra pielii, este posibil să nu fie suficient pentru a face vreo diferență notabilă.

Specialiștii sugerează că femeile ar trebui să bea 11,5 căni pe zi

„Chiar dacă ne-am dori să putem desființa toate miturile de pe internet cu privire la beneficiile consumului suplimentar de apă, recunoaștem că nu avem dovezi clare”, spune Bowe.

Te-ar mai interesa: „Este cel mai mare focar văzut vreodată în Europa”...

Asta nu înseamnă că apa nu este importantă pentru piele și cu atât mai mult pentru sănătate, în general. Dar apa nu ar trebui să fie prima soluție când vine vorba de o piele hidratată.

Bowe a recomandat ingrediente prietenoase cu pielea, cum ar fi ceramidele, acidul hialuronic, untul de shea, glicerina și chiar uleiurile, pe timp de noapte, pentru o bună hidratare a pielii.

Câtă apă ar trebui să bem?

Te-ar mai interesa: Ochii albaștri nu sunt chiar albaștri. Informația ...

Deși cantitatea de apă pe care o bem nu va avea un efect major asupra pielii, hidratarea rămâne esențială pentru organism. Academia Națională de Științe, Inginerie și Medicină din SUA sugerează că femeile ar trebui să bea 11,5 căni pe zi, iar bărbații 15,5 căni (aici intră și apa din alimente, care reprezintă aproximativ 20% din aportul nostru de apă).

Aceste cifre se pot schimba în funcție de zona în care locuim și cât de activi suntem. Alimentația zilnică joacă și ea un rol foarte important în procesul de hidratare a pielii. Pentru un ten hidratat, introduceți în alimentație alimente bogate în vitaminele B și C.

Te-ar mai interesa: Cazuri COVID în România, 21 Mai. Ce s-a întâmplat ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private