Din cuprinsul articolului
Ce nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion? Recomandările medicului nutriționist.
Românii sunt iubitori de tradiții, iubesc sărbătorile și știu să se bucure, în familie sau alături de prieteni, de momentele frumoase ale vieții. Acum, când mai sunt câteva ore până la trecrea în noul an, majoritatea gospodinelor se pregătesc pentru cea mai importantă masa a anului, masa de Revelion, să arate așa cum se cuvine.
Se spune că dacă vei pune pe masa de Revelion anumite alimente, vei avea parte de un an nou mai bun și vei atrage norocul ca un magnet. Află în continuare care sunt bucatele care nu ar trebui să lipsească de pe masa de Revelion potrivit tradiției.
„Ce mancam in noaptea dintre ani?
Si musai sa fie si ceva cu bule, oricui ii face bine un strop de efervescenta. Incepeti cu bucurie noul an si asa sa o tineti macar pana la Revelionul urmator!”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.
Nutriționistul Mihaela Bilic este de părere că sarmalele sunt printre cele mai echilibrate feluri de mâncare, din punct de vedere nutrițional. Consumate în cantități mari, sarmalele pot fi o bombă calorică, inclusiv pentru omul sănătos, în funcţie de cantitatea de grăsime din carnea tocată.
Consumate, însă, într-un mod echilibrat, acest fel de mâncare poate reprezenta „farfuria ideală”, de Revelion.
„Sarmalele, cel mai bun exemplu de simbioză între floră și faună.
Am găsit această definiție pe rețelele de socializare și recunosc că mi-a plăcut la nebunie. Sarmalele chiar sunt un fel de mâncare echilibrat, ele combină carnea cu cerealele și legumele, așa cum este recomandat nutrițional. Sarmalele pot reprezenta un fel de “farfurie ideală” în următoarele condiții:
În cazul în care țineți la siluetă, renunțați la mămăligă și consumați sarmalele ca fel unic la o masă. Ăsta e adevărul, Sărbătorile de iarnă nu sunt complete fără gust și fără miros… de sarmale. Ca să nu mai zicem că au și efect probiotic”, este mesajul Mihaelei Bilic, pe pagina sa de Instagram.
„Să nu uităm că, între Crăciun şi Anul Nou, preocuparea noastre este mâncarea. Mâncăm mai mult decât este nevoie. Consecinţele? O indigestie care să ne oprească din a mai mânca, dacă nu am ştiut să ne oprimla timp. Şi, sigur, la cântar, după Sărbători, vom avea neplăcuta surpriză că am luat în greutate 3-4 kilograme”, a mai spus Mihaela Bilic.
Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…
Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…
Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…
Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…
Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…
Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4. Această…