Categories: Stil de viaţă

Ce să mănânci ca să nu-ți mai cadă părul și cum îl regenerezi

Căderea părului poate fi prevenită cu ajutorul alimentației. Care sunt alimentele cele mai recomandate

Căderea părului este o problemă des întâlnită. Lucrul acesta se întâmplă fie ca urmare a afecțiunilor autoimune, a diabetului, a deficitului de vitamine, a stresului sau a lipsei de somn.

Există totuși speranță! Cercetătorii ne arată că este posibil să ne îndesim iarăși podoaba capilară prin schimbări ale alimentației, așa cum este prezentat în cartea ”Mâncați pentru sănătate și vindecare”.

SOMON. Părul și unghiile au nevoie de proteine pentru creștere și sănătate. De asemenea, este nevoie de proteină pentru a se produce keratina, o componentă esențială a firului de păr.

Cele mai recomandate proteine sunt cele marine, somonul în special, datorită conținutului bogat în acizi grași și Omega 3.

Nuci și semințe. Unele dintre cele mai promițătoare cercetări privind împiedicarea căderii părului la femei a fost lansată în ianuarie 2015, în Jurnalul de Dermatologie Cosmetică. Subiecții din studiu au primit un supliment nutrițional conținând acizi grași omega-3 și omega-6 și antioxidanți, timp de 6 luni.

Rezultatele au fost pozitive în proporție covârșitoare: dupa 6 luni, 90% dintre subiecti au raportat o reducere a caderii parului, 86% au raportat o ameliorare a cresterii parului, iar 87% au raportat un fir mai gros.

Pentru a obține rezultate similare, mâncați nuci și semințe bogate în omega-3 și omega-6, cum ar fi nucile, semințele de in și uleiurile: de strugure, de floarea-soarelui și de susan.

Spanac. În urma unui studiu, s-a constatat că femeile cu deficit de vitamina D2 sunt mai predispuse la căderea părului.  De aceea, ele trebuie să adauge spanac în dietă, fiindcă este bogat în fier și vitamina C, care ajută la absorbția corectă a fierului. Serviți salată de spanac, cu ouă și ciuperci, pentru a vă asigura că nu vă va mai cădea părul.

Stridii. Sunt foarte recomandate, datorită conținutului bogat de zinc. S-a constatat că pacienții cu alopecie au un nivel scăzut de zinc. Potrivit Institutului Național de Sănătate, stridiile conțin mai mult zinc pe porție decât orice alt produs alimentar. Alte surse alimentare de zinc: nuci, spanac, ouă, semințe de floarea soarelui, mazăre verde, germeni de grâu, fulgi de ovăz și năut.

Algele. Un studiu recent a dezvăluit că suplimentele care conțin alge ajută la oprirea căderii părului. Nu doar că nu mai cade, dar devine și mai bogat, mai gros. Un alt beneficiu al consumului de alge este și faptul că te scapă de mătreață și alte probleme ale scalpului.

Miere. Folosită ca tratament local, a fost dovedit că mierea îmbunătățește vădit aspectul părului rar, după numai o lună. Ea trebuie aplicată ca mască de păr, o dată la 2 săptămâni, în proporție de 90% miere, 10% apă. Părul nu va mai cădea.

Uleiurile. Cele de dovleac, rozmarin și cocos vor fi o binecuvântare pentru scalp.

Recent Posts

Arsenie Boca: Dumnezeu știe ce face cu fiecare dintre noi

Povestea ceșcuței de ceai – spusă de Părintele Arsenie Boca: „Când simți că ești într-o…

4 minute ago

Examinează-ți cu atenție mâinile: Vei ști dacă ficatul tău este bolnav

Examinează-ți cu atenție mâinile: Vei ști dacă ficatul tău este bolnav! Semnele bolii hepatice grase…

33 de minute ago

Înlocuitorul de zahăr care îmbunătățește somnul și memoria

Înlocuitorul de zahăr care îmbunătățește somnul și memoria. Curmalele, căci despre ele vorbesc experții, pot…

o oră ago

Planta minune care protejează ficatul. Abundă în Vitamina C și complex de Vitamina B

Planta minune care protejarea ficatului. Un stil de viață nesănătos este principalul factor care conduce…

2 ore ago

Ai exagerat cu mâncarea de Paște? Aplică rapid aceste sfaturi

Ce trebuie să faci dacă ai mâncat prea mult de Paște. În funcție de tradiții…

2 ore ago

Cum să accelerezi metabolismul și să pierzi mai repede în greutate

Cum să accelerezi metabolismul. Condimentele nu numai că adaugă savoare mâncărurilor, dar au, în același…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic