Categories: Stil de viaţă

Ce se întâmplă când auzi vocea mamei la telefon. Studiul care scoate la iveală un detaliu incredibil

Din cuprinsul articolului

Mamicile joaca cu siguranta un rol foarte important in viata noastra, iar sprijinul lor este de multe ori esential, asa ca atunci cand avem o problema sau un conflict ne gandim la ea.Stiai ca a asculta vocea mamei la telefon echivaleaza cu o imbratisare?

Un studiu publicat de Universitatea din Chicago indică faptul că simpla ascultare a vocii mamei tale la telefon într-o situație stresantă te poate calma și asta echivalează cu o îmbrățișare.

Studiul a fost realizat pe fete cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani, care au demonstrat un anumit tip de situație de stres și au fost împărțite în trei grupuri.

Primul grup a primit un apel de la mama lor, al doilea grup a primit o îmbrățișare de la mama lor, iar al treilea grup a vizionat un film considerat „stabil emoțional”, dar nu a avut contact cu mama lor.

Rezultatele au arătat că primul și al doilea grup au avut o creștere a oxitocinei, care este cunoscută drept „hormonul fericirii” și generează o senzație de bine și ușurare.

Persoanele din al treilea grup nu au prezentat o creștere a acestei substanțe.

Prin urmare, dacă ai orice fel de situație care îți provoacă stres sau tristețe și mama ta este departe de tine, sună-o, vei simți ușurare de parcă te-ar îmbrățișa.

Vocea mamei este puntea copilului spre socializare. Este o modalitate de a începe să cunoaștem lumea exterioară și tot ceea ce o înconjoară. Vocea mamei dezvoltă structuri neuronale nesfârșite care hrănesc dezvoltarea creierului copilului. Prin urmare, nu numai că stimulează limbajul, ci și favorizează dezvoltarea neuronală corectă.

Beneficiul este reciproc

Mamei tale îi place să știe de tine și să-ți audă vocea. Beneficiul este dublu, deoarece vă hrăniți cu plăcerea de a vă  asculta unul pe celălalt. Mama ne liniștește și ne oferă adăpost și, în același timp, simte fericirea auzind vocea noastră.

Nu înceta să o suni, să comunici cu ea dacă este departe. În era tehnologiei, există mii de moduri de a păstra legătura cu mama ta. Acest lucru va întări legătura dintre voi.

Recent Posts

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

20 de minute ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

50 de minute ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

2 ore ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

2 ore ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică