joi, mai 19, 2022

Mamicile joaca cu siguranta un rol foarte important in viata noastra, iar sprijinul lor este de multe ori esential, asa ca atunci cand avem o problema sau un conflict ne gandim la ea.Stiai ca a asculta vocea mamei la telefon echivaleaza cu o imbratisare?

Un studiu publicat de Universitatea din Chicago indică faptul că simpla ascultare a vocii mamei tale la telefon într-o situație stresantă te poate calma și asta echivalează cu o îmbrățișare.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre Toxoplasmoza. Parazitul animalului...

Studiul a fost realizat pe fete cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani, care au demonstrat un anumit tip de situație de stres și au fost împărțite în trei grupuri.

Primul grup a primit un apel de la mama lor, al doilea grup a primit o îmbrățișare de la mama lor, iar al treilea grup a vizionat un film considerat „stabil emoțional”, dar nu a avut contact cu mama lor.

Rezultatele au arătat că primul și al doilea grup au avut o creștere a oxitocinei, care este cunoscută drept „hormonul fericirii” și generează o senzație de bine și ușurare.

Persoanele din al treilea grup nu au prezentat o creștere a acestei substanțe.

Te-ar mai interesa: Ce NU ȘTIAI despre fructul care oferă mai multă en...

Prin urmare, dacă ai orice fel de situație care îți provoacă stres sau tristețe și mama ta este departe de tine, sună-o, vei simți ușurare de parcă te-ar îmbrățișa.

Vocea mamei este puntea copilului spre socializare. Este o modalitate de a începe să cunoaștem lumea exterioară și tot ceea ce o înconjoară. Vocea mamei dezvoltă structuri neuronale nesfârșite care hrănesc dezvoltarea creierului copilului. Prin urmare, nu numai că stimulează limbajul, ci și favorizează dezvoltarea neuronală corectă.

Te-ar mai interesa: Mare atenție la acest tip de dietă. Medic: Riscul ...

Beneficiul este reciproc

Mamei tale îi place să știe de tine și să-ți audă vocea. Beneficiul este dublu, deoarece vă hrăniți cu plăcerea de a vă  asculta unul pe celălalt. Mama ne liniștește și ne oferă adăpost și, în același timp, simte fericirea auzind vocea noastră.

Nu înceta să o suni, să comunici cu ea dacă este departe. În era tehnologiei, există mii de moduri de a păstra legătura cu mama ta. Acest lucru va întări legătura dintre voi.

Te-ar mai interesa: Cum îți poți educa metabolismul. Medic: 9 elemente...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private