Ce se întâmplă cu medicul erou Cătălin Denciu, care a sărit în flăcări pentru a-și salva pacienții. Cum evoluează starea lui de sănătate la aproape trei ani de la tragicul incident

Ce se întâmplă cu medicul erou Cătălin Denciu, care a sărit în flăcări pentru a-și salva pacienții. Cum evoluează starea lui de sănătate la aproape trei ani de la tragicul incident, moment în care acesta și-a pus viața în pericol pentru a-și salva pacienții.

Care este starea de sănătate a lui Cătălin Denciu?  

În 2021, secția ATI a Spitalului de Urgență s-a făcut scrum, moment în care medicul Cătălin Denciu și-a pus viața în pericol pentru a-și salva pacienții.

Acum, la aproape trei ani de la incidentul devastator, după lungi și chinuitoare operații și ședințe de kinetoterapie, medicul  și-a reluat viața, pentru a putea ieși în lume cu inima deschisă și plin de încredere, Cătălin Denciu a ajuns din nou pe mâna medicilor.

Acesta este supus la o intervenție chirurgicală pentru a-și ascunde semnele durerii, dar și ale eroismului său, medicul din Piatra Neamț a apelat la un specialist care să-i refacă podoaba capilară.

Scalpul său fiind reconstruit cu pielea de pe gambe, după arsurile suferite, a avut acum nevoie de o altă reconstrucție, care să-l aducă cât mai aproape de imaginea a ceea ce înseamnă normalitate.

”Bucuria de a promova profesioniști, a ajuta oameni este infinită

Operația, spune medicul care o efectuează, este una extrem de complicată, mai ales că vorbim de o persoană al cărei corp a fost aproape în întregime ars, dar cu rezultate remarcabile, căci eroul Denciu nu este primul om cu arsuri care apelează la o așa intervenție, potrivit wowbiz.ro.

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Și victimele de la Colectiv, spune chirurgul, au optat pentru aceeași reconstrucție și acum, pentru că imaginea contează în societate, pentru că îți dă încredere și te face să-ți reiei legăturile sociale, trăiesc din nou ca și cum, cel puțin fizic, nu au trecut prin foc.

Cătălin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamț, care a sărit în foc pentru a salva pacienții de pe secția ATI, cuprinsă de flăcări, a ajuns la doctor Felix, din dorința de a acoperi urmele arsurilor de pe scalp, de a se reintegra social și de a scăpa de stigmatul de a fi privit insistent la fiecare ieșire din casă… Operația este una extrem de delicată, pentru că lucrăm pe o piele foarte fină, este o procedură nouă, segmentul de chirurgie reconstructivă capilară, dar rezultatele sunt remarcabile, ”, spune medicul care s-a ocupat de intervenția chirurgicală a lui Cătălin Denciu, într-un videoclip publicat pe o platformă
de socializare.

Recent Posts

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

6 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

7 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

8 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

8 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

9 ore ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

9 ore ago

Citeste si: