Sari la conținut

Ce se întâmplă cu medicul erou Cătălin Denciu, care a sărit în flăcări pentru a-și salva pacienții. Cum evoluează starea lui de sănătate la aproape trei ani de la tragicul incident

Cătălin Denciu, medicul care a sărit în flăcări pentru a-și salva pacienții
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Care este starea de sănatate a lui Cătălin Denciu

Ce se întâmplă cu medicul erou Cătălin Denciu, care a sărit în flăcări pentru a-și salva pacienții. Cum evoluează starea lui de sănătate la aproape trei ani de la tragicul incident, moment în care acesta și-a pus viața în pericol pentru a-și salva pacienții.

Care este starea de sănătate a lui Cătălin Denciu?  

În 2021, secția ATI a Spitalului de Urgență s-a făcut scrum, moment în care medicul Cătălin Denciu și-a pus viața în pericol pentru a-și salva pacienții.

Acum, la aproape trei ani de la incidentul devastator, după lungi și chinuitoare operații și ședințe de kinetoterapie, medicul  și-a reluat viața, pentru a putea ieși în lume cu inima deschisă și plin de încredere, Cătălin Denciu a ajuns din nou pe mâna medicilor.

Acesta este supus la o intervenție chirurgicală pentru a-și ascunde semnele durerii, dar și ale eroismului său, medicul din Piatra Neamț a apelat la un specialist care să-i refacă podoaba capilară.

Citeste si:

Scalpul său fiind reconstruit cu pielea de pe gambe, după arsurile suferite, a avut acum nevoie de o altă reconstrucție, care să-l aducă cât mai aproape de imaginea a ceea ce înseamnă normalitate.

”Bucuria de a promova profesioniști, a ajuta oameni este infinită

Operația, spune medicul care o efectuează, este una extrem de complicată, mai ales că vorbim de o persoană al cărei corp a fost aproape în întregime ars, dar cu rezultate remarcabile, căci eroul Denciu nu este primul om cu arsuri care apelează la o așa intervenție, potrivit wowbiz.ro.

Cătălin Denciu, medicul care si-a salvat pacienții din incendiu
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Și victimele de la Colectiv, spune chirurgul, au optat pentru aceeași reconstrucție și acum, pentru că imaginea contează în societate, pentru că îți dă încredere și te face să-ți reiei legăturile sociale, trăiesc din nou ca și cum, cel puțin fizic, nu au trecut prin foc.

Cătălin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamț, care a sărit în foc pentru a salva pacienții de pe secția ATI, cuprinsă de flăcări, a ajuns la doctor Felix, din dorința de a acoperi urmele arsurilor de pe scalp, de a se reintegra social și de a scăpa de stigmatul de a fi privit insistent la fiecare ieșire din casă… Operația este una extrem de delicată, pentru că lucrăm pe o piele foarte fină, este o procedură nouă, segmentul de chirurgie reconstructivă capilară, dar rezultatele sunt remarcabile, ”, spune medicul care s-a ocupat de intervenția chirurgicală a lui Cătălin Denciu, într-un videoclip publicat pe o platformă
de socializare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.