Sari la conținut

Panică la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț. Un nou incendiu a avut loc în noaptea de miercuri spre joi

Panică la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț. Un nou incendiu a avut loc în noaptea de miercuri spre joi.

În noaptea de miercuri spre joi, pompierii ISU Neamţ au intervenit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, după ce personalul medical a anunţat că miroase a fum în secţia Chirurgie.

Panică la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț. Un nou incendiu a avut loc în noaptea de miercuri spre joi

În urma intervenției pompierii au constatat că dintr-o ghenă în care erau ţevi se degajă fum. Potrivit declarațiilor făcute joi de purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa, cauza incendiului a fost o tigară nestinsă care a fost aruncată peste materiale combustibile

„În jurul orei 22:52, pompierii pietreni au fost înștiințați despre faptul că se simte miros de fum pe casa scării, la etajul 2 (secția Chirurgie) al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii pietreni cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

Ajunși la locul solicitării, pompierii au constatat că dintr-o ghenă (în care erau țevi) se degajă fum din cauza unei țigări nestinse ce a fost aruncată peste materiale combustibile.

Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în limitele găsite, dar și pentru evacuarea fumului.

Nu au fost victime. Nu a fost necesară evacuarea personalului medical, nici a pacienților”, se arată într-un comunicat transmis de ISU Neamț.

În noiembrie 2020, la Spitalul din Piatra Neamț a avut loc un incendiu devastator

Reamintim că, în noiembrie 2020, la Spitalul din Piatra Neamț a avut loc un incendiu devastator, care a cuprins secția ATI, unde erau internați în stare gravă pacienți Covid.

În urma incendiului violent au murit 10 pacienți, iar alți 6 au fost răniți și transferați la Spitalul Modular de la Lețcani, Iași. Din cei 6 oameni, doar unul a supraviețuit.

În incendiu a fost grav rănit și medicul Cătălin Denciu, care a intrat într-unul din saloanele mistuite de flăcări, pentru a-i salva pe pacienți.

Din cauza gravității arsurilor sale, a fost plasat pentru prima dată într-o comă artificială timp de trei săptămâni și a fost internat la Spitalul Militar al Reginei Astrid din Belgia. Pentru a ajunge să se miște, să facă primii pași și să spere că viața sa va fi din nou una normală, i-au trebuit medicului român trei luni de zile. Cătălin Denciu a avut arsuri la cap, la față, la mâini, are arsuri la picioare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.