Ce se întâmplă cu pancreasul atunci când bei cafea: Poate deveni nociv

Pancreasul și consumul de cafea. După cum toată lumea știe, cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din lume, alături de ceai. Există multe dezbateri despre proprietățile benefice ale băuturilor cu cofeină pentru organismul nostru, dar un lucru este clar până acum. Cofeina este un puternic antioxidant care previne dezvoltarea bolilor cardiovasculare și oncologice.

Dar, potrivit medicilor de specialitate, consumul de cafea afectează pancreasul, cea mai mare glandă din sistemul digestiv. Cafeaua, care are un puternic efect de stimulare a secreției, nu trebuie să se găsească în meniul alimentar pe care trebuie să-l urmeze pacientul.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Cafeaua și efectul ei asupra pancreasului

Sănătatea întregului sistem digestiv depinde direct de sănătatea și starea pancreasului. Secreția de suc pancreatic, producerea unui număr de hormoni importanți, reglarea activității digestive: pancreasul îndeplinește multe funcții foarte importante. Pentru a-i asigura sănătatea, este important în primul rând să mănânce corect.

Alegerea produselor utile pentru această glandă este destul de mare. Dar când vine vorba de băuturi, în special cele cu cofeină, provoacă adesea probleme digestive.

Mulți preferă să bea cea mai populară băutură cu cofeină pe stomacul gol, iar consumată dimineața, înainte de micul dejun sau între mese, când organismului simte puțină foame, poate deveni nociv.

 

Cofeina conținută în ea stimulează activitatea tuturor organelor digestive. Băutura revigorantă crește pofta de mâncare și în același timp are un efect iritant asupra membranelor mucoase ale organelor interne. În acest caz, este stimulată producția de enzime pancreatice, necesare pentru digestia alimentelor.

Dacă această băutură se bea pe stomacul gol, pancreasul funcționează la turație mică, precum și organele responsabile de procesul digestiv.

Pentru a menține sănătatea acestei glande și a sistemului digestiv în general, merită să urmați „regimul” corect de consum al băuturii cu cofeină. Cea mai importantă regulă este să nu-l bei pe stomacul gol – cel mai bine este să-l bei după fiecare masă. În acest caz, băutura va stimula activitatea digestivă și nu va afecta tractul digestiv.

În plus, nu trebuie să consumi multă cafea, mai ales daca au început deja problemele cu organul amintit. Este mai bine să limitați consumul de băutură revigorantă la 1-2 pahare pe zi, această cantitate este considerată inofensivă, potrivit specialiștilor.

 

Recent Posts

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

13 minute ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

o oră ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

2 ore ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

2 ore ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică