Ce se întâmplă dacă consumi o lingură de miere în fiecare zi?

Mierea este un aliment cunoscut pentru efectele sale pozitive asupra organismului. În general, este folosită pentru combaterea sau prevenirea simptomelor gripei, dar are și alte beneficii pentru sănătate.

„Mierea este un aliment hrănitor, sănătos și natural produs de albine. Proprietățile sale benefice depășesc utilizarea sa ca îndulcitor, deoarece este bogat în săruri minerale, enzime, vitamine și proteine ​​care îi conferă proprietăți nutritive și organoleptice unice”, explică Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite.

Potrivit experților de la Clinica Mayo, studiile despre miere arată că:

  1. Antioxidanții conținuți în miere pot fi legați de un risc scăzut de a dezvolta boli cardiovasculare.
  2. Pentru tuse, mierea poate acționa ca un inhibitor.
  3. Cercetările indică faptul că mierea poate contribui la prevenirea tulburărilor tractului gastrointestinal.
  4. Potrivit Clinicii Mayo, mierea „ar putea avea beneficii antidepresive, anticonvulsivante și anti-anxietate. În unele studii, s-a demonstrat că mierea ajută la prevenirea tulburărilor de memorie.”
  5. În ceea ce privește utilizarea mierii ca topică, studiile arată că aceasta poate contribui pozitiv la vindecarea rănilor, în special în cazul arsurilor.

Miere pentru gripă

Componentele sale nutritive îl fac unul dintre remediile pentru tratarea răcelii comune. Deși simptomele ei durează aproximativ zece zile, mierea este un produs care contribuie la îmbunătățirea sănătății organismului.

Mierea funcționează ca un remediu natural pentru a ajuta la ameliorarea tusei. Într-un studiu efectuat pe copii cu vârste cuprinse între 1 și 5 ani cu infecții ale tractului respirator, administrarea de până la două linguri de miere înainte de culcare a redus tusea nocturnă și a îmbunătățit somnul participanților, spune MayoClinic.

Apa cu miere: care sunt beneficiile consumului ei si cum se prepara

Ghimbir, zahar din trestie si miere: apa de panela este unul dintre cele mai cunoscute remedii. După fierberea apei împreună cu zahărul de trestie și ghimbirul se adaugă câteva linguri de miere și se obține o băutură cu o aromă delicioasă și componente nutritive pentru întărirea organismului și ameliorarea simptomelor răcelii.

Recent Posts

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

20 de minute ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

50 de minute ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

o oră ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

2 ore ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

2 ore ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică