Sari la conținut

Ce se întâmplă dacă consumi o lingură de miere în fiecare zi?

Mierea este un aliment cunoscut pentru efectele sale pozitive asupra organismului. În general, este folosită pentru combaterea sau prevenirea simptomelor gripei, dar are și alte beneficii pentru sănătate.

„Mierea este un aliment hrănitor, sănătos și natural produs de albine. Proprietățile sale benefice depășesc utilizarea sa ca îndulcitor, deoarece este bogat în săruri minerale, enzime, vitamine și proteine ​​care îi conferă proprietăți nutritive și organoleptice unice”, explică Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite.

Potrivit experților de la Clinica Mayo, studiile despre miere arată că:

  1. Antioxidanții conținuți în miere pot fi legați de un risc scăzut de a dezvolta boli cardiovasculare.
  2. Pentru tuse, mierea poate acționa ca un inhibitor.
  3. Cercetările indică faptul că mierea poate contribui la prevenirea tulburărilor tractului gastrointestinal.
  4. Potrivit Clinicii Mayo, mierea „ar putea avea beneficii antidepresive, anticonvulsivante și anti-anxietate. În unele studii, s-a demonstrat că mierea ajută la prevenirea tulburărilor de memorie.”
  5. În ceea ce privește utilizarea mierii ca topică, studiile arată că aceasta poate contribui pozitiv la vindecarea rănilor, în special în cazul arsurilor.

Miere pentru gripă

Componentele sale nutritive îl fac unul dintre remediile pentru tratarea răcelii comune. Deși simptomele ei durează aproximativ zece zile, mierea este un produs care contribuie la îmbunătățirea sănătății organismului.

Mierea funcționează ca un remediu natural pentru a ajuta la ameliorarea tusei. Într-un studiu efectuat pe copii cu vârste cuprinse între 1 și 5 ani cu infecții ale tractului respirator, administrarea de până la două linguri de miere înainte de culcare a redus tusea nocturnă și a îmbunătățit somnul participanților, spune MayoClinic.

Apa cu miere: care sunt beneficiile consumului ei si cum se prepara

Ghimbir, zahar din trestie si miere: apa de panela este unul dintre cele mai cunoscute remedii. După fierberea apei împreună cu zahărul de trestie și ghimbirul se adaugă câteva linguri de miere și se obține o băutură cu o aromă delicioasă și componente nutritive pentru întărirea organismului și ameliorarea simptomelor răcelii.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel