Categories: Expertul zilei

Ce se întâmplă în corpul unei femei care nu are contact intim o perioadă lungă de timp?

Oamenii trec prin perioade de „secetă” în dormitor din tot felul de motive. Poate că sunt ocupați sau poate sunt singuri. Sau poate pur și simplu decid că vor o pauză.

Totuși, dacă această pauză durează suficient de mult timp, poate avea un efect asupra corpului tău și asupra unor părți ale vieții tale. Dar este important să ne amintim că nu există o sumă „corectă” pentru toată lumea. Cheia este să găsești ceea ce funcționează cel mai bine pentru tine.

Potrivit WebMed, lipsa contactului intim duce la următoarele probleme de sănătate:

Anxietate și stres

Dacă nu ai contact intim cu partenerul tău prea des, asta te poate face să te simți mai puțin conectat cu el, ceea ce poate însemna că nu vorbești mult despre sentimentele tale sau că nu primești mult sprijin în gestionarea factorilor de stres de zi cu zi.

Contactul intim face ca organismul să elibereze hormoni, cum ar fi oxitocina și endorfinele, care te pot ajuta să gestionezi efectele stresului. Oxitocina are avantajul suplimentar de a te ajuta să dormi.

Memorie

Cercetările sunt în stadii incipiente, dar unele studii au arătat că persoanele care au  contact intim adesea sunt mai bune în a-și aminti lucruri. Și există semne că u contact intim vă poate ajuta creierul să crească neuroni și să funcționeze mai bine în general.

Sănătatea relațiilor

Contactul intim regulat te ajută să te simți aproape din punct de vedere emoțional de partenerul tău, ceea ce deschide ușa către o mai bună comunicare. Cuplurile care au contact intim mai des tind să spună că sunt mai fericiți decât cei care au mai puțin.

Dar nu trebuie să se întâmple în fiecare zi – o dată pe săptămână pare să fie suficient, potrivit studiilor. Acest lucru pare să fie adevărat indiferent de vârsta sau sexul dvs. sau de cât timp sunteți în relație.

Sistem imunitar

Contactul intim regulat vă poate ajuta corpul să lupte împotriva bolilor, astfel încât să o faceți mai rar ar putea duce la mai multe răceli și altele asemenea. Într-un studiu, s-a demonstrat că studenții care au avut contact intim o dată sau de două ori pe săptămână au niveluri mai ridicate ale unui anumit anticorp (numit imunoglobulină A) care joacă un rol important în sistemul tău imunitar.

Sănătatea pereților vaginali și lubrifierea

Dacă ești o femeie care a trecut prin menopauză, ai un alt motiv pentru a continua să ai contact intim. Fără act sexual regulat, vaginul se poate strânge, iar țesuturile sale pot deveni mai subțiri și au mai multe șanse să se rănească, să se rupă sau chiar să sângereze în timpul actului intim. Acest lucru poate fi atât de inconfortabil încât femeile cu aceste simptome evită să  mai aiba contact intim, ceea ce poate agrava situația.

Modificările legate de menopauză, cum ar fi uscăciunea și iritația vaginală, pot fi tratate cu lubrifianți, creme hidratante sau estrogen în doză mică.

 

Recent Posts

Se schimbă CNP-urile. Ce date vor fi trecute în cartea de identitate?

Ministerul de Interne anunţă că va fi schimbat actualul sistem de numeritoare a Codului Numeric…

2 ore ago

Bani de la stat GRATIS: se acordă până la 10.000 de lei de persoană. Banii intră direct pe card dacă îndeplinești această condiție

 „Prima conectare” este un program finanțat de Guvernul României prin fondurile primite de la Uniunea…

3 ore ago

HOROSCOP iunie 2024. Veşti BUNE pentru toate zodiile!

Astrologii anunţă că prima lună a verii vine cu vești bune pentru toate semnele zodiacale.…

3 ore ago

10 PROFEŢII cutremurătoare făcute de călugărul RASPUTIN. Viziune despre al Treilea Război Mondial

Celebrul profet rus Grigori Rasputin a fost renumit pentru puterile sale supranaturale şi vindecările  miraculoase,…

4 ore ago

Semnal de alarmă: schimbările climatice agravează depresia și schizofrenia!

Oamenii de știință din Marea Britanie reiterează într-un nou studiu publicat în revista The Lancet…

4 ore ago

Pilonul II de pensii: cum și când se pot retrage banii. Radu Crăciun – preşedinte APAPR: Creşterea valorii activelor se va accelera

Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) au trimis zilele acestea scrisoarea anuală de…

4 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar