duminică, decembrie 4, 2022

Primăvara, organismul este mult mai vulnerabil în fața răcelilor. Astfel, dacă nu știi cum poți preveni în numai câteva ore răcelile vei avea nevoie de un timp mai lung de recuperare.

După sezonul rece, organismul este mult mai vulnerabil în fața agenților patogeni care provoacă răceli. Din cauza schimbărilor de temperatură și a sistemului imunitar slăbit, poți răci mai des.

Prof. Dr. Constantin Dumitru Dulcan dezvăluie la Etno TV cum poți opri evoluția răcelii încă din primele ore, evitând astfel zile întregi de boală și recuperare.

Te-ar mai interesa: La ce trebuie să fim atenți când consumăm miere și...

Cheia este, după cum spune specialistul, creșterea temperaturii corpului.

Cum oprești o răceală?

„Ce înseamnă a răci? Înseamnă că sunt expus unui curent de aer rece, că am fost surprins de o modificare de vreme îmbrăcat mai subțire și atunci înseamnă că temperatura periferică a corpului meu scade. Dacă scade, atunci sunt vulnerabil față de un virus. Virusul este o moleculă de ADN, nu are materialul prin care să se înmulțească, pătrunde în celula umană, folosește materialul celulei, deci citoplasma, și se înmulțește în câteva ore destul de rapid.

Dacă reușim imediat după ce am stat în frig să ne creștem temperatura corpului, din experiența mea, dacă reușești să faci în primele ore lucrul ăsta pur și simplu eviți o răceală.

Te-ar mai interesa: Rețeta zilei: Cimbru, busuioc și mărar, elixir pen...

Poți să faci un duș fierbinte, să dai drumul la căldura de la mașină. Totul este să crești temperatura și să nu îi mai dai posibilitatea acestui virus să se înmulțească. Eu asta fac și am reușit de multe ori.

Mi s-a întâmpla rar să nu pot face asta când am fost contact cu cineva și am luat o viroză fără să știu. Ea a lucrat fără să fiu conștient, să pot să iau niște măsuri de protecție”, a explicat Prof. Dr. Constantin Dulcan, medic neurolog, potrivit sursei citate.

Te-ar mai interesa: Magda Vasiliu: Cu ce mi schimba mie viața faptul c...

Astfel, când vei simți din nou că organismul tău a fost expus unor temperaturi scăzute și ai putea răci, încearcă metoda recomandată de renumitul neurolog.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private