marți, decembrie 6, 2022

Oamenii trec prin perioade de „secetă” în dormitor din tot felul de motive. Poate că sunt ocupați sau poate sunt singuri. Sau poate pur și simplu decid că vor o pauză.

Totuși, dacă această pauză durează suficient de mult timp, poate avea un efect asupra corpului tău și asupra unor părți ale vieții tale. Dar este important să ne amintim că nu există o sumă „corectă” pentru toată lumea. Cheia este să găsești ceea ce funcționează cel mai bine pentru tine.

Te-ar mai interesa: Dana Budeanu, mesaj incendiar pentru ministrul Săn...

Potrivit WebMed, lipsa contactului intim duce la următoarele probleme de sănătate:

Anxietate și stres

Dacă nu ai contact intim cu partenerul tău prea des, asta te poate face să te simți mai puțin conectat cu el, ceea ce poate însemna că nu vorbești mult despre sentimentele tale sau că nu primești mult sprijin în gestionarea factorilor de stres de zi cu zi.

Contactul intim face ca organismul să elibereze hormoni, cum ar fi oxitocina și endorfinele, care te pot ajuta să gestionezi efectele stresului. Oxitocina are avantajul suplimentar de a te ajuta să dormi.

intim

Memorie

Cercetările sunt în stadii incipiente, dar unele studii au arătat că persoanele care au  contact intim adesea sunt mai bune în a-și aminti lucruri. Și există semne că u contact intim vă poate ajuta creierul să crească neuroni și să funcționeze mai bine în general.

Te-ar mai interesa: Sunt cadavrele noastre viitorul sustenabilității? ...

Sănătatea relațiilor

Contactul intim regulat te ajută să te simți aproape din punct de vedere emoțional de partenerul tău, ceea ce deschide ușa către o mai bună comunicare. Cuplurile care au contact intim mai des tind să spună că sunt mai fericiți decât cei care au mai puțin.

Dar nu trebuie să se întâmple în fiecare zi – o dată pe săptămână pare să fie suficient, potrivit studiilor. Acest lucru pare să fie adevărat indiferent de vârsta sau sexul dvs. sau de cât timp sunteți în relație.

Te-ar mai interesa: Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Nicolae,...

Sistem imunitar

Contactul intim regulat vă poate ajuta corpul să lupte împotriva bolilor, astfel încât să o faceți mai rar ar putea duce la mai multe răceli și altele asemenea. Într-un studiu, s-a demonstrat că studenții care au avut contact intim o dată sau de două ori pe săptămână au niveluri mai ridicate ale unui anumit anticorp (numit imunoglobulină A) care joacă un rol important în sistemul tău imunitar.

Te-ar mai interesa: Metoda prin care Irina Loghin își curăță organismu...

Sănătatea pereților vaginali și lubrifierea

Dacă ești o femeie care a trecut prin menopauză, ai un alt motiv pentru a continua să ai contact intim. Fără act sexual regulat, vaginul se poate strânge, iar țesuturile sale pot deveni mai subțiri și au mai multe șanse să se rănească, să se rupă sau chiar să sângereze în timpul actului intim. Acest lucru poate fi atât de inconfortabil încât femeile cu aceste simptome evită să  mai aiba contact intim, ceea ce poate agrava situația.

Te-ar mai interesa: Horoscop karmic pentru săptămâna 5-11 decembrie. L...

Modificările legate de menopauză, cum ar fi uscăciunea și iritația vaginală, pot fi tratate cu lubrifianți, creme hidratante sau estrogen în doză mică.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private