Ce spune albirea prematură a părului despre sănătatea ta. Șase lucruri la care trebuie să renunți imediat

Albirea prematură a părului este o problemă comună cu care se confruntă mulți adulți tineri și, de asemenea, adolescenți. Este cauzată de obicei de diferite deficiențe de nutrienți sau poate fi uneori genetică.

Deși este considerată un proces natural de îmbătrânire şi este adesea acceptată ca o problemă pur cosmetică, un număr tot mai mare de cercetări sugerează că albirea prematură poate fi legată de anumite probleme de sănătate.

Ce boli ascunde albirea prematură a părului

  • Părul alb prematur poate indica probleme la nivelul sistemului cardiovascular. În 2017, medicul egiptean dr. Irini Samuel a sugerat că apariţia prematură a părului cărunt ar putea indica probleme la nivelul sistemului cardiovascular. Specialistul a efectuat cercetări relevante şi şi-a confirmat teoria în practică. Unul dintre motivele pentru încărunţire este apariţia plăcii pe pereţii vaselor de sânge, ceea ce conduce la boli periculoase.

Potrivit RADOR, pe baza cercetării dr. Samuel, un grup de oameni de ştiinţă a decis să efectueze o serie de experimente şi a reuşit să stabilească faptul că persoanele cu albire prematură a părului aveau cel mai mare risc de a dezvolta boli coronariene.

Trebuie remarcat faptul că această legătură a fost găsită la toţi participanții la studiu, indiferent de vârstă, sex şi alţi factori.

  • Deficit de vitamine şi minerale: Lipsa vitaminei B12, acidului folic şi biotinei sunt adesea asociate cu albirea timpurie a părului. Este important de remarcat că simptome suplimentare precum oboseala, slăbiciunea, palpitaţiile şi depresia pot fi asociate cu deficitul de vitamine. O dietă adecvată şi aportul de suplimente nutritive ajută în aceste cazuri.
  • Boli autoimune: Bolile autoimune precum alopecia areata, vitiligo şi Hashimoto pot provoca încărunţirea prematură a părului. Aceste boli se caracterizează prin atacuri ale sistemului imunitar împotriva celulelor proprii ale corpului, ceea ce duce la tulburări în diferite sisteme şi organe.

Care sunt cauzele și cum poți preveni încărunțirea părului

Dar, există și alți factori pentru apariția prematură a firelor albe de păr.

Stresul: Prima cauză este stresul. Stresul ne afectează corpul în multe moduri diferite. Cercetările susțin că nivelul crescut de stres poate accelera procesul de îmbătrânire împreună cu reducerea producției de celule stem producătoare de pigment.

Fumatul: Fumul care iese din tutun conține substanțe chimice care ar putea accelera, de asemenea, îmbătrânirea părului. În afară de asta, tutunul încetinește și producția de aromatază, o enzimă esențială pentru sănătatea părului.

Deficiențe de nutrienți: Deficiențele pot cauza o mulțime de probleme, inclusiv albirea prematură a părului. Cercetările arată că deficiența nutrienților Vitamina D, E, biotina, B-6, cuprul și B-12 poate accelera îmbătrânirea și poate cauza părul gri.

Lipsa de somn: Somnul prost sau lipsa somnului pot duce, de asemenea, la părul gri prematur. Atunci când o persoană nu doarme bine, poate provoca inflamații, celule stem slăbite și accelerează îmbătrânirea.

Hidratare insuficientă: Apa poate rezolva majoritatea problemelor noastre de sănătate. Așadar, atunci când corpul nostru nu are cantitatea adecvată, poate afecta și părul nostru. Acest lucru se datorează în mare parte umidității insuficiente în firele de păr.

Utilizarea produselor chimice în exces: Substanțele chimice au un impact negativ asupra sănătății părului nostru. Reduce melanina. Unul dintre cele mai grave efecte pe care le poate avea este albirea părului înainte de a ajunge la bătrânețe.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

2 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

3 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

3 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

4 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

4 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

5 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra