Sari la conținut

5 remedii naturiste pentru a scăpa de alunițe, negi, puncte negre și pete de vârstă

Sursă foto: colaj Getty Images
Soluţia naturală care te scapă de negi şi petele maronii. Are efecte miraculoase

Acestea sunt câteva modalități naturale de a elimina alunițele, negii, punctele negre și petele de vârstă. Dar este întotdeauna mai bine să consultați un dermatolog sau un expert în piele pentru diagnosticarea și tratarea corectă a problemelor pielii.

Îndepărtarea alunițelor, negilor, punctelor negre și a petelor de vârstă în mod natural poate fi o abordare sigură și eficientă pentru unii oameni.

Negii si alunite sunt mici excrescente ale pielii. Verucile sunt necanceroase, dar contagioase, fiind cauzate de o infectie cu HPV, in copilarie sau la varsta adulta. Alunitele sunt pete pigmentare cauzate de excesul de melanina, pot fi canceroase si apar la nastere sau mai tarziu. Negii si alunite benigni pot fi tratati de un specialist sau folosind metode  naturale.

Ulei de arbore de ceai

Aplicați câteva picături de ulei de arbore de ceai direct pe aluniță sau negi. Acoperiți-l cu un bandaj și repetați acest proces zilnic.

Citeste si:
Sursă foto: Unsplash

Uleiul de arbore de ceai are proprietăți antivirale naturale care pot ajuta la tratarea verucilor.

Bicarbonat de sodiu și apă

Faceți o pastă folosind bicarbonat de sodiu și apă. Aplicați pasta pe punctele negre, masând ușor într-o mișcare circulară. Clătiți cu apă caldă.

Utilizarea regulată poate ajuta la desfundarea porilor și la reducerea punctelor negre.

Coaja de banana

Tăiați o bucată mică de coajă de banană. Așezați interiorul cojii lângă aluniță sau neg. Acoperiți apoi cu un bandaj și lăsați-l peste noapte. Repetați noaptea până când formațiunea dispare.

Comprese din pliculete de ceai

Aplicați un pliculeț de ceai cald și umed (ceai verde sau mușețel) pe punctele negre timp de câteva minute. Antioxidanții din ceai pot ajuta la reducerea inflamației și la deschiderea porilor.

Oțet de mere

Oțetul de mere este folosit în mod obișnuit pentru îndepărtarea aluniței și a negilor. Înmuiați un tampon demachiant de vată în oțet de mere și aplicați-l pe aluniță sau negi. Asigurați-l cu un bandaj și lăsați-l peste noapte. Repetați acest proces timp de câteva zile sau săptămâni până când negul scade.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.