Categories: Stil de viaţă

Ce trebuie să faci ca să trăiești peste 100 de ani? Cel mai bun obicei alimentar de la cei mai longeviv oameni din lume

Ce trebuie să faci ca să trăiești peste 100 de ani? Cel mai bun obicei alimentar de la cei mai longeviv oameni din lume.

Multe țări dezvoltate, printre care și Statele Unite ale Americii, se află foarte jos în clasamente în ceea ce privește durata medie de viață și speranța. Specialiștii atrag atenția că există cazuri extrem de numeroase de boli de inimă, accidente vascular cerebral, cancere și alte boli mortale, iar cifrele nu par să se îmbunătățească.

Acesta este motivul pentru care mulți cercetători s-au concentrat asupra practicilor zilnice de alimentație și stil de viață ale culturilor mai sănătoase de pe tot globul. De exemplu, Zonele Albastre sunt cinci regiuni din lume cu cele mai mari concentrații de oameni care trăiesc până la 100 de ani sau mai mult și au devenit un punct central în studierea longevității și a secretelor pentru a trăi o viață mai sănătoasă.

Una dintre regiunile zonei albastre este Okinawa, Japonia. Dacă ar fi să vorbești cu cineva din comunitatea din Okinawa, cel mai probabil ți-ar spune că secretele lor pentru longevitate au de-a face cu o combinație de scop, comunitate și alimentație sănătoasă.

Cel mai bun obicei alimentar de la cei mai longeviv oameni din lume. Regula 80/20

Mai precis, una dintre practicile alimentare zilnice pe care aceștia îl evidențiază ca pilon central al sănătății lor este respectarea regulii 80/20. Potrivit cercetărilor publicate în American Journal of Lifestyle Medicine, aceasta înseamnă că locuitorii din Okinawa mănâncă doar până când se satură în proporție de 80% la fiecare masă.

De fapt, s-ar putea să auzi pe cineva rostind expresia, „Hara hachi bu”, înainte de masă, care este o zicală străveche a lui Confucius care înseamnă, în esență, „mânancă până când ești sătul în proporție de 80%”.

Acest mod de a mânca este contrar modului în care mănâncă majoritatea americanilor. Cu porții enorme la restaurante, opțiuni foarte mari la fiecare restaurant fast-food și chiar și băuturi dulci enorme oferite la lanțurile de cafenele, oamenii din America sunt bombardați în mod constant de sentimentul că trebuie să fie plini.

Dar oamenii din Okinawa au o relație mult diferită cu mâncarea lor. Potrivit site-ului oficial The Blue Zones, mesele tradiționale japoneze implică dorința de a preveni bolile, mai degrabă decât încercarea de a le vindeca atunci când apar. Cu alte cuvinte, ei văd mâncarea ca un medicament preventiv.

Ce trebuie să faci ca să trăiești peste 100 de ani?

Când vine vorba de regula lor 80/20, locuitorii din Okinawa mănâncă încet pentru a-și acorda timp stomacului să comunice creierului că este plin. Acest lucru ajută la prevenirea supraalimentării și, potrivit The American Journal of Lifestyle Medicine, diferența de 20% în foame poate face o diferență semnificativă în pierderea în greutate sau creșterea în greutate.

Mărimea meselor lor variază, de asemenea, pe parcursul zilei. Potrivit fondatorului Blue Zones, Dan Buettner, comunitatea din Okinawa (și majoritatea celorlalte zone din Blue Zone) mănâncă cea mai mică masă la prânz sau pentru o cină devreme și apoi încetează să mănânce.

Există mult mai multe de învățat de la locuitorii din Okinawa despre sănătate și longevitate decât doar regula 80/20. Nu numai că aceștia cred în alimentația sănătoasă, dar apreciază importanța lucrurilor precum comunitatea, găsirea și trăirea scopului tău, scăderea stresului cât mai mult posibil și îngrijirea celorlalți atunci când poți.

Să sperăm că și noi putem învăța de la cei mai longevivi oameni din lume cum să ajungem la mai multă împlinire și longevitate în propriile noastre vieți.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

8 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

8 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

9 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

9 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

10 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

10 ore ago

Citeste si: