Categories: Expertul zilei

Ce vitamină trebuie să luăm când nu este SOARE! Boala gravă de care ne protejează

Din cuprinsul articolului

Ce vitamină trebuie să luăm când nu este SOARE! Boala gravă de care ne protejează

Vitamina D3 are o serie de beneficii extrem de importante și te poate proteja de o boală extrem de gravă. Potrivit medicilor, această vitamină poate reduce riscul de cancer fatal cu aproape 40%.

Administrarea vitaminei D3 poate lupta împotriva cancerului. Și, potrivit experților, poate reduce considerabil riscul de a muri din cauza bolii. În același timp, aceasta adaugă că persoanele din zonele care primesc cantități mai mari de soare și, prin urmare, cantități ridicate de vitamina D au rate mai mici de deces din cauza multor tipuri de cancer.

În acest context, Valentin Vasile,  specialist în personal training și nutriție sportivă, a postat pe contul personal de socializare un material despre sursele de vitamina D și rolul acesteia în organism.

„Pentru că nu prea avem parte de soare zilele acestea, am pregătit un material despre sursele de vitamina D și rolul acesteia în organism.

Organismul uman este un sistem extrem de complex, ale cărui funcții sunt intercontectate, iar dacă undeva este o lipsă sau un exces, indiferent cât de bine sunt îngrijite alte aspecte, pe de-a întregul, sistemul nu funcționează la capacitatea sa optimă.

Deficiența de vitamina D este implicată în multe boli ale organismului, devenind astfel una dintre problemele medicale cele mai importante din societatea actuală. De aceea, măsurarea nivelului de vitamina D din corp și menținerea unui aport adecvat sunt esențiale pentru păstrarea unei stări de sănătate optime.
Iată care sunt rolurile vitaminei D în buna funcționare a organismului, dar și ce alimente trebuie să consumăm pentru a avea aport de vitamina D.
Desigur, cel mai important rămâne să încercăm să petrecem zilnic măcar 15-20 minute la soare”, a scris Valentin Vasile pe Facebook.

Legătura dintre vitamina D3 și cancer

Potrivit studiilor, inflamația cauzată de obezitate ar reduce eficacitatea vitaminei D prin modificări ale funcției receptorilor de vitamina D sau ale răspunsului la vitamina D.

În cazul pacienților diagnosticați cu cancer, cercetătorii au descoperit că aceștia au un nivel scăzut de vitamina D. Mai exact, rata de deficiență este de 72% în rândul acestor bolnavi, arată studiul.

Recent Posts

„Sfârșitul rasei umane”: Previziunea dramatică a lui Stephen Hawking care se adeverește deja

Stephen Hawking a fost unul dintre cei mai influenți oameni de știință din lume. Teoriile,…

28 de minute ago

Atenție! Cine nu ar trebui să mănânce OUĂ! Pot fi dăunătoare

Ouăle sunt unul dintre alimentele preferate din meniul familiei, însoțind micul dejun și orice tip…

58 de minute ago

Cantitatea exactă de vin pe care trebuie să o bei pentru îmbunătățirea sănătății inimii și prevenirea cancerului

Vinul își are rădăcinile în Mesopotamia antică, cu aproximativ 6.000 de ani în urmă. Sumerienii…

o oră ago

Horoscop chinezesc: singurele două zodii care nu simt nimic în fața morții

Previziunile horoscopului chinezesc pentru începutul celei de-a cincea luni a anului anunță niște zile pline…

2 ore ago

Lucruri puțin cunoscute despre răstignirea lui Iisus. Ce s-a întâmplat în momentul în care Mântuitorul Și-a dat ultima suflare

Paștele este una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creștin. În timp ce mulți…

2 ore ago

Ouă pe care ar trebui să le eviți! Medic: Pot genera o toxiinfecție groaznică

Ouăle ar putea fi contaminate cu bacterii periculoase, cum ar fi Salmonella, care poate provoca…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic