Din cuprinsul articolului
Kilogramele în plus, problemele de memorie şi starea permanentă de oboseală pot avea drept cauză acumularea toxinelor în organism.
Deşi corpul are propriile mijloace prin care elimină reziduurile, resursele sale sunt limitate. De aceea, este bine ca la intervale regulate de timp (de două ori pe an) să se facă o curăţire generală a organismului.
Coada – şoricelului (Achillea millefolium) se numără printre cele mai bune plante cu efect detoxifiant, având o puternică acţiune de curăţire a sângelui.
Detoxifierea organismului presupune accelerarea eliminării toxinelor la nivel sanguin, hepatic şi renal. Printre cele mai bune metode de detoxifiere se numără şi cele pe bază de plante.
Elimină mucozitățile din plămâni, dar şi din stomac, stimulează apetitul, opreşte sângerările stomacului, vindecă arsurile. De asemenea, reglează tranzitul intestinal (diaree şi constipaţie), curăță şi dinamizează funcţiile ficatului, înlăturând balonările şi celelalte neplăceri secundare provocate de un ficat bolnav.
Planta colectează şi absoarbe impurităţile şi apoi, asemenea unui detergent, desface aceste’’insuliţe’’ de toxine în forme pe care organismul le poate elimina mult mai uşor, fără obişnuitele simptome de boală.
Pentru infuzie, se opăreşte o linguriţă de plantă uscată sau proaspătă cu 1 cană (250 ml.) de apă fiartă. Se lasă la infuzat timp de 30 de minute, apoi se filtrează.
O linguriţă cu plantă se adaugă la 250 ml. de apă, se menţine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se consumă uşor încălzit. Dacă se folosesc flori proaspete, este suficient ca plantă să fie lăsată timp de 2-3 ore într-un pahar de apă.
Se beau, zilnic, 1-2 căni de infuzie sau macerat de coada-şoricelului, cu înghiţituri mici. Se recomandă cure de două săptămâni, pentru: curăţirea sângelui şi activarea funcţiilor hepatice şi biliare.
Este recomandat ca întăritor pentru stomac şi poate fi consumat preventiv în boliler ginecologice.
Pe durata curei este bine să se elimine din alimentaţie carnea grasă, afumăturile, mezelurile şi conservele, produsele de patiserie şi dulciurile.
Preparatele pe bază de coada-şoricelului sunt contraindicate în sarcină, alăptare, persoanelor cu sensibilitate alergică la plantele din familia Asteraceae. Nu se admistrează timp îndelungat.
Doi nutriționiști au făcut cancer, deși adoptau un stil de viață sănătos. Află ce ”otrăvuri”…
Trei zodii care vor trăi un MIRACOL în ziua de Paște. Astrologii au făcut previziuni…
Cele mai comune cauze ale ale colesterolului mărit. Alimentația, stresul sau greutatea excesivă sunt doar…
Planta minune care te menţine sănătos! Frunzele acestei plante conțin de două ori mai multă vitamina…
Sărbatorile pascale înseamnă tradiție , bucurie și reunire în toate culturile creștine. Aceste sărbători celebrează…
Medic român, sfaturi pentru o masă de Paște reușită. Sărbătorile Pascale se numără printre cele…