Cea mai bună legumă pentru persoanele cu colesterol mărit

Nivelurile ridicate de colesterol cresc riscul de a dezvolta afecțiuni care pot pune în pericol viața, cum ar fi accidentul vascular cerebral și bolile de inimă. Menținerea nivelului total de colesterol din sânge în limitele normale este extrem de importantă.

Potrivit publicației Health digest, menținerea unei greutăți sănătoase, exercițiile fizice regulate și consumul minim de alcool sunt câteva modalități prin care ne putem proteja de hipercolesterolemie.

Dieta este, de asemenea, un factor cheie. Consumul de alimente bogate în fibre, cum ar fi fasolea, fulgii de ovăz și avocado, poate ajuta la scăderea colesterolului rău și la creșterea colesterolului bun.

Se pare că există o legumă care poate face acest lucru.

Ceapa – scade colesterolul rău și crește colesterolul bun

O cană de ceapă gătită fără sare conține 349 mg de potasiu, 73,5 mg de fosfor, 46,2 mg de calciu și puțin peste 23 mg de magneziu. Ceapa conține, de asemenea, un flavonoid cunoscut sub numele de quercetină.

Autorii unui studiu din 2017 publicat în revista Lipids in Health and Disease au căutat să înțeleagă mai bine relația dintre quercetină și potențialul său efect asupra transportului invers al colesterolului, sau procesul prin care organismul elimină placa din celule.

Folosind ca exemplu șoarecii hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi, s-a constatat că quercetina îmbunătățește transportul lipidelor și reduce nivelul colesterolului rău. Chiar și formele alternative de ceapă oferă aceleași beneficii de reducere a colesterolului.

Într-un studiu de 8 săptămâni , publicat în 2015 în revista Plant Foods for Human Nutrition, cercetătorii au descoperit că consumul de suc de ceapă bogat în quercetină a redus semnificativ nivelul lipidelor la pacienții cu niveluri moderat ridicate de colesterol.

Pot suplimentele de ceapă să scadă nivelul colesterolului?

Dacă nu vă place să mâncați ceapă, suplimentele de ceapă pot, de asemenea, să vă reducă potențial colesterolul. Aceasta este potrivit autorilor unei analize , publicată în 2021 în revista Food Science & Nutrition.

Aceștia au examinat zece studii clinice diferite și au concluzionat că suplimentele de ceapă scad colesterolul rău, cresc colesterolul bun și reglează colesterolul total.

Cu toate acestea, nu a fost observată nicio asociere între consumul de ceapă și îmbunătățirea nivelului de trigliceride. Oamenii de știință subliniază că este nevoie de mai multe cercetări. Anumiți factori pot crește riscul de a dezvolta hipercolesterolemie.

Printre aceștia se numără consumul de alimente bogate în grăsimi trans sau grăsimi saturate, sedentarismul, fumatul, genetica, vârsta etc.

Prezența unor boli alternative poate fi, de asemenea, un factor de risc, cum ar fi diabetul de tip 2 sau obezitatea.

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

9 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

9 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

10 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

10 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

11 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra