Cea mai bună vitamină pentru oase și inimă – se găsește în aceste alimente

Din cuprinsul articolului

O vitamină este responsabilă de sănătatea inimii și de prevenirea osteoporozei. Este vorba despre K2, acest nutrient câștigă rapid popularitate și din ce în ce mai mulți oameni află despre beneficiile sale pentru organism.

Acesta activează proteinele care joacă un rol în coagularea sângelui, în metabolismul calciului și în menținerea funcției cardiace. Una dintre cele mai importante funcții ale sale este reglarea depunerilor de calciu.

Acesta promovează calcifierea oaselor și previne calcifierea vaselor de sânge și a rinichilor, ceea ce are un efect pozitiv asupra sănătății umane.

A fost descoperit în 1929 ca fiind un nutrient esențial pentru coagularea sângelui. Descoperirea sa inițială a fost făcută publică într-o revistă științifică germană, unde substanța a fost numită „Coagulationsvitamin”. De aici și denumirea cu litera „K”.

Cum se obține și beneficiile sale

Vitamina K2 se găsește în următoarele alimente: Cel mai mare conținut (>500 mcg/100 g de porție se găsește în: soia fermentată, varză kale, varză, pătrunjel, alge marine, spanac, sfeclă, năut, napi, ceai verde. 100-500 mcg/100 g porție: broccoli (crud), varză de Bruxelles, conopidă (gătită), năut (gătit), varză chinezească (gătită), linte (gătită), fasole ( gătită), soia (gătită), ficat de vită.

Conținut mediu (25-100 mcg/100 g porție): Sparanghel (gătit), varză (gătită), țelină (3 tulpini crude), fasole verde (gătită), ceapă verde (crudă), roșii verzi (crude, întregi), salată verde (crudă, 1 cană), okra (gătită), creson (crud), măr verde (1 măr mic), varză chinezească (gătită), fistic, ulei de soia (15 ml), fulgi de ovăz, tărâțe de grâu, făină de grâu, germeni de grâu, ficat de pui, ficat de porc, cafea (glazurată).

Atunci când se consumă alimente vegetale fără surse suplimentare de grăsimi, biodisponibilitatea sa este de 5-10%, iar în prezența grăsimilor crește la 15-30%.

Proprietățile sale benefice pentru organism sunt următoarele: previne întărirea arterelor. Reduce riscul de atac de cord. Împiedică calciul să ajungă în părțile greșite ale corpului.

De exemplu, în rinichi, unde poate provoca formarea de pietre, sau în vasele de sânge, unde poate provoca boli de inimă. Creează insulină pentru a stabiliza nivelul de zahăr din sânge. Astfel, protejează împotriva diabetului și ajută la prevenirea problemelor metabolice asociate cu obezitatea. Suprimă genele care pot contribui la dezvoltarea cancerului. În același timp, întărește genele care promovează dezvoltarea celulelor sănătoase, scrie sursa.

Recent Posts

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

48 de minute ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

o oră ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

2 ore ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

2 ore ago

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

3 ore ago

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri. Vezi ce se întâmplă în corp

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…

3 ore ago

Citeste si: