Cea mai bună gustare de iarnă care scade colesterolul și glicemia

În fiecare dimineață, organismul se trezește sub influența cortizolului, care crește nivelul de zahăr din sânge. De aceea, este important să alegeți un mic dejun care să nu vă crească și mai mult zahărul.

Nutriționistul Vera Coughlin împărtășește recomandările pentru cereale sănătoase pentru micul dejun de iarnă, care reduc colesterolul și zahărul.

Expertul notează că alegerea cerealelor ar trebui făcută în funcție de indicele glicemic, care determină viteza cu care glucoza este eliberată în sânge. Expertul indică cele mai bune opțiuni în acest caz. Printre acestea se numără fulgii de ovăz, quinoa, hrișcă, orz perlat, fasole, orez brun.

Alegerea unei gustări de iarnă care scade colesterolul și zahărul Fulgii de ovăz (fierți îndelung) – sunt bogați în fibre solubile, care scad nivelul colesterolului.

Conțin proteine, vitamine din complexul B și magneziu. Quinoa – are o compoziție completă de aminoacizi și este o sursă excelentă de proteine. Este bogată în fier, magneziu, fosfor și alte minerale.

Hrișcă – conține potasiu, magneziu, zinc și vitaminele B. Are cel mai ridicat nivel de antioxidanți dintre cereale. Orz perlat – bogat în fibre, care are un efect pozitiv asupra sănătății intestinelor.

Este o sursă de vitamine din complexul B, fier și magneziu. Linte de gătit – este o sursă excelentă de proteine, în special pentru vegetarieni. Conține acid folic, fier și potasiu.

Fasole – este bogată în proteine, fibre și minerale. Reduce colesterolul și menține nivelul de zahăr din sânge.

Orez brun – bogat în fibre, minerale și vitamine B. Ajută la menținerea stabilă a nivelului de zahăr din sânge.

Printre calitățile benefice ale orezului brun se numără:

  • îmbunătățirea metabolismului;
  • eliminarea excesului de apă din organism;
  • prevenirea ulcerului și a gastritei;
  • reglarea nivelului de glucoză din sânge;
  • curățarea vaselor de sânge.

Dacă pierdeți în greutate sau țineți o dietă, alegeți orezul brun. Acesta potolește bine foamea și ajută la controlul aportului caloric. De altfel, orezul brun conține de trei ori mai mult magneziu decât orezul alb. Acesta este bun pentru dinți și oase. Alegeți această opțiune dacă aveți colesterolul ridicat în sânge, scrie sursa.

Recent Posts

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

24 de minute ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

54 de minute ago

Vârsta de pensionare, în atenția bogaților: Oamenii trebuie să lucreze

Larry Fink, directorul general al BlackRock, a avertizat recent, că Lumea se confruntă cu o…

o oră ago

Premier, împușcat în urma unei ședințe. Viața lui este în pericol

Premier, împușcat în urma unei ședințe. În urmă cu câteva ore, premierul slovac Robert Fico…

2 ore ago

„Super-seniorii” care au trecut de 80 de ani. Cum reușesc să aibă memoria ca la 50

„Super-seniorii” care au trecut de 80 de ani. Cercetătorii germani încă mai caută să descopere…

2 ore ago

Caz halucinant în Capitală! O femeie a murit din cauza unei comprese pe care medicul a uitat-o în abdomen

O femeie a murit din cauza unei comprese pe care medicul a uitat-o în abdomen.…

3 ore ago

Citeste si: