Sari la conținut

Această vitamină subestimată te-ar putea proteja împotriva cancerului. E un fel de eroină în lumea nutrienților

dureri de oase, simptom de cancer
Sursa foto: Arhivă doctorul Zilei
Durerile de oase pot indica boli grave

În lumea vitaminelor, există câteva vedete de necontestat, cum ar fi vitamina C sau vitamina D, care au fost aclamate pe scară largă pentru beneficiile lor pentru sănătate. Cu toate acestea, există o vitamină care a funcționat în umbră, un fel de eroină necunoscută în lumea nutrienților: vitamina K2.

Deși este puțin cunoscută în comparație cu semenii săi mai cunoscuți, vitamina K2 a apărut ca un aliat puternic în prevenirea și combaterea cancerului. În acest articol, vom desluși misterele vitaminei K2 și modul în care aceasta ar putea deveni arma ta secretă împotriva acestei boli devastatoare.

Așadar, pregătește-te să afli despre beneficiile subestimate ale vitaminei K2 și cum o poți încorpora în viața ta pentru a-ți întări apărarea împotriva cancerului.

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Vitamina K2: ce este și unde o găsim?

Vitamina K2, cunoscută și sub numele de menaquinonă, este o formă de vitamina K care s-a aflat în centrul atenției științifice în ultimii ani. Deși mai puțin cunoscută decât verișoara sa apropiată, vitamina K1 (care se găsește în legumele cu frunze verzi), K2 are beneficii unice pentru sănătatea noastră.

Cea mai bogată sursă de vitamina K2 este fermentația bacteriană. Această vitamină este produsă în tractul gastrointestinal al unor animale și este prezentă în alimente precum brânza, iaurtul, carnea și ouăle. Se găsește, de asemenea, în alimentele fermentate tradiționale, cum ar fi natto japonez și kimchi coreean.

Vitamina K2 și cancerul: o relație promițătoare

Așadar, ce legătură are vitamina K2 cu prevenirea și combaterea cancerului? Răspunsul se află în rolul său în reglarea calciului și în protecția țesuturilor noastre.

Reglarea calciului

Vitamina K2 joacă un rol esențial în reglarea calciului în organismul nostru. Aceasta lucrează împreună cu alte vitamine și proteine pentru a se asigura că calciul este depus în locurile potrivite, cum ar fi oasele și dinții, și nu în locuri periculoase, cum ar fi vasele de sânge și țesuturile moi.

Protecția țesuturilor

Atunci când calciul se acumulează în țesuturile moi, poate provoca leziuni și calcificare, un proces care a fost legat de o serie de boli, inclusiv de cancer. Ajutând la reglarea calciului, vitamina K2 poate preveni această calcifiere patologică și poate proteja țesuturile de leziuni grave.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.