Categories: Stil de viaţă

Ceaiul care reduce semnificativ grăsimea viscerală fără alte modificări ale dietei

Cercetările sugerează că încorporarea ceaiului verde în dieta ta zilnică ar putea fi suficientă pentru a arde grăsimea viscerală.

Adânc ascunsă în interiorul burții, grăsimea viscerală poate ridica spectrul unor probleme grave de sănătate, de la diabet la boli de inimă. Prin urmare, este imperativ să eliminați vinovatul gras. Deși nu există un remediu de argint când vine vorba de dietă, o băutură pare să fie deosebit de puternică de una singură.

Vechile obiceiuri sunt greu de păstrat, iar ceașca ta de ceai este, probabil, ceva la care nu vei face compromisuri.

Cu toate acestea, înlocuirea ceaiului obișnuit cu ceai verde ar putea oferi beneficii semnificative pentru grăsimea viscerală.

Potrivit unei cercetări, publicată în revista Obesity, acest amestec de ceai ar putea ajuta la arderea grăsimilor, precum și la reducerea riscului de boli cardiovasculare.

Echipa de cercetare a decis să pună la încercare antioxidanții din băutura verde, analizând subiecți umani.

Mai mult, obiceiurile alimentare și de exerciții fizice obișnuite ale acestor participanți au fost menținute pe toată durata studiului.

Ceaiul verde conține un grup de antioxidanți, cunoscuți sub numele de polifenoli, care reprezintă până la 30 la sută din greutatea sa uscată.

Cei mai mulți dintre aceștia sunt flavanoli, cunoscuți în mod obișnuit sub numele de catechine.

Catechinele au fost cap de afiș în diverse studii, apărând dovezi că aceste bunătăți vegetale ar putea avea câteva trucuri în mânecă atunci când vine vorba de pierderea în greutate.

În afară de catechine, ceaiul verde conține și cofeină, considerată a fi un stimulent care ajută la arderea grăsimilor, la consumul de energie și la performanțele fizice.

Ceaiul care reduce semnificativ grăsimea viscerală

Ținând cont de acest lucru, echipa de cercetare a recrutat 270 de bărbați și femei japonezi pentru a observa efectele de pierdere a grăsimilor.

În cadrul studiului, subiecții au ingerat zilnic un extract de ceai verde care conținea 583 mg de catechine (grupul de catechine) sau 96 mg de catechine (grupul de control).

Echipa a folosit o abordare dublu-orbită, ceea ce înseamnă că nici participanții, nici cercetătorii nu au știut ce tratament sau intervenție au primit participanții până la încheierea studiului clinic.

Constatările au arătat că grupul care a ingerat mai multe catechine a înregistrat reduceri mai mari ale suprafeței de grăsime viscerală.

Mai mult, cercetarea a constatat că băutura caldă a redus grăsimea încăpățânată de pe burtă „în mod semnificativ în timp”.

Catechinele au adus, de asemenea, reduceri ale tensiunii arteriale sistolice și ale colesterolului „rău” – ambele considerate precursori ai bolilor de inimă.

Interesant este că toate aceste efecte pozitive au fost observate în ciuda faptului că participanții și-au păstrat obiceiurile obișnuite de viață.

Recent Posts

Bărbații peste 50 de ani ar trebui să evite să mănânce ACEST aliment popular la micul dejun

După vârsta de 50 de ani, bărbații ar trebui să meargă puțin mai des la…

19 minute ago

Cele mai bune ceaiuri care vă pot ajuta să pierdeți în greutate, potrivit unui dietetician

Cele mai bune ceaiuri de slăbit. Un dietetician a dezvăluit care sunt cele mai eficiente…

49 de minute ago

Gelul inovator care ar putea opri efectele nocive ale alcoolului. Cum funcționează și ce conține

Gelul inovator. Cercetătorii au dezvoltat un gel proteic care neutralizează alcoolul înainte de a intra…

o oră ago

Încălzirea repetată a uleiului de prăjit poate crește riscul de cancer. Modalitatea corectă de reutilizare și depozitare a uleiului

Încălzirea repetată a uleiului de prăjit poate crește riscul de cancer. Îndemnând la o precauție…

2 ore ago

ACESTE diete sunt cele mai bune pentru reducerea riscului de boli și cancer

Diete pentru reducerea riscului de boli și cancer. S-a dovedit că dietele vegane și vegetariene…

2 ore ago

Top 5 zodii cu cel mai mare IQ. Abilitățile unice ale fiecătui semn zodiacal

Top zodii cu cel mai mare IQ. Fiecare semn zodiacal în parte este caracterizat de…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra