joi, iunie 1, 2023

Cercetările sugerează că încorporarea ceaiului verde în dieta ta zilnică ar putea fi suficientă pentru a arde grăsimea viscerală.

Adânc ascunsă în interiorul burții, grăsimea viscerală poate ridica spectrul unor probleme grave de sănătate, de la diabet la boli de inimă. Prin urmare, este imperativ să eliminați vinovatul gras. Deși nu există un remediu de argint când vine vorba de dietă, o băutură pare să fie deosebit de puternică de una singură.

Te-ar mai interesa: Nu reușești să dormi noaptea? Lipsa acestui nutrie...

Vechile obiceiuri sunt greu de păstrat, iar ceașca ta de ceai este, probabil, ceva la care nu vei face compromisuri.

Cu toate acestea, înlocuirea ceaiului obișnuit cu ceai verde ar putea oferi beneficii semnificative pentru grăsimea viscerală.

Potrivit unei cercetări, publicată în revista Obesity, acest amestec de ceai ar putea ajuta la arderea grăsimilor, precum și la reducerea riscului de boli cardiovasculare.

Echipa de cercetare a decis să pună la încercare antioxidanții din băutura verde, analizând subiecți umani.

Mai mult, obiceiurile alimentare și de exerciții fizice obișnuite ale acestor participanți au fost menținute pe toată durata studiului.

Te-ar mai interesa: Simptome de accident vascular cerebral. Nu ignora ...

Ceaiul verde conține un grup de antioxidanți, cunoscuți sub numele de polifenoli, care reprezintă până la 30 la sută din greutatea sa uscată.

Cei mai mulți dintre aceștia sunt flavanoli, cunoscuți în mod obișnuit sub numele de catechine.

Catechinele au fost cap de afiș în diverse studii, apărând dovezi că aceste bunătăți vegetale ar putea avea câteva trucuri în mânecă atunci când vine vorba de pierderea în greutate.

Te-ar mai interesa: Spondilita anchilozantă predipsune la fibroză pulm...

În afară de catechine, ceaiul verde conține și cofeină, considerată a fi un stimulent care ajută la arderea grăsimilor, la consumul de energie și la performanțele fizice.


Ceaiul care reduce semnificativ grăsimea viscerală

Ținând cont de acest lucru, echipa de cercetare a recrutat 270 de bărbați și femei japonezi pentru a observa efectele de pierdere a grăsimilor.

În cadrul studiului, subiecții au ingerat zilnic un extract de ceai verde care conținea 583 mg de catechine (grupul de catechine) sau 96 mg de catechine (grupul de control).

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă că ai deficit de potasiu – m...

Echipa a folosit o abordare dublu-orbită, ceea ce înseamnă că nici participanții, nici cercetătorii nu au știut ce tratament sau intervenție au primit participanții până la încheierea studiului clinic.

Constatările au arătat că grupul care a ingerat mai multe catechine a înregistrat reduceri mai mari ale suprafeței de grăsime viscerală.

Mai mult, cercetarea a constatat că băutura caldă a redus grăsimea încăpățânată de pe burtă „în mod semnificativ în timp”.

Te-ar mai interesa: Ai peste 50 de ani? Căsătoria poate preveni diabet...

Catechinele au adus, de asemenea, reduceri ale tensiunii arteriale sistolice și ale colesterolului „rău” – ambele considerate precursori ai bolilor de inimă.

Interesant este că toate aceste efecte pozitive au fost observate în ciuda faptului că participanții și-au păstrat obiceiurile obișnuite de viață.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private