Sari la conținut

Neurochirurg: Acest ceai este minunat pentru creier!

neurochirurgul vlad ciurea
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Ce îi place creierului

Ceaiul este, fără îndoială, regele infuziilor. Este consumat într-un număr mare de țări din întreaga lume, până la punctul în care este un aliment de bază în multe culturi. Mulți oameni nu pot sta o zi fără să bea o ceașcă din această băutură delicioasă: nu numai datorită gustului ei, ci și datorită numeroaselor beneficii pentru sănătate și a varietății sale mari de nutrienți.

Profesorul Vlad Ciurea a vorbit despre un ceai minunat pentru creier. Iată și alte sfaturi prețioase ale neurochirurgului!

„S-a dovedit că ceaiul verde este minunat pentru creier! Se simte foarte bine!”, a spus Vlad Ciurea în cadrul unui podcast.

Cu privire la cafea, a spus că „face bine, dar nu în exces, pentru că e vorba despre inimă”.

Sursă FOTO: Antena 3

Profesorul Vlad Ciurea subliniază că zahărul rafinat este extrem de toxic și a dezvăluit cum își îndulcește cafeaua în fiecare dimineață.

”Zahărul este un toxic. Zahărul adevărat, ăsta super, super rafinat, este toxic. Am încercat și eu cu stevia, nu mi-a plăcut.

Acum am găsit aceste pliculețe cu zahăr verde. Sau dacă fac cafea, până mă pregătesc, cafeaua se răcește, pentru că nu ai voie în cafea fierbinte, și pun miere. Mierea este miere”, a explicat medicul Vlad Ciurea.

Profesorul Vlad Ciurea a mărturisit în cadrul evenimentului „Fain & Simplu la Ateneul Român!”, găzduit de Mihai Morar, că și el a trecut prin depresie. Sfaturile neurochirugului pentru a ieși la suprafață!

„Printr-o întâmplare am trecut și eu prin depresie. Dacă poți realiza, nu te afunzi ca în tunel, trebuie să mergi în sus: tu cu tine însuți. Deschizi geamul, te uiți în oglindă și trebuie să ieși la suprafață, înoată, du-te în sus, trage aer, trage oxigen. Tu trebuie să fii un exemplu! Dacă tu te prăbușești, familia ta ce o sa zică? Trebuie să nu ajungi în depresie. Luați un animăluț lângă dumneavoastră, toată ziua te ocupă și te scoate din depresie”, a spus profesorul Vlad Ciurea în cadrul evenimentului.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel